Karić povodom Svetskog dana nauke: Osuditi sve aspekte naučnih radova koji ne donose prosperitet

- Kao i sve i nauka ima dve strane medalje, naše je da izaberemo onu koja će nam doneti mir, sreću i blagostanje - poručio je on

  • 0
Bogoljub Karić Foto: Promo

Poznati biznismen Bogoljub Karić objavom na društvenoj mreži Fejsbuk, na kojoj je inače veoma aktivan, skrenuo je pažnju na značaj povezivanje nauke i društava, ali i na to da je potrebno, kako je rekao, osuditi sve one apsekte naučnih radova koji ne donose prosperitet i mir u svetu.

- Na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999. godine na današnji dan proglašen je svetski dan nauke sa ciljem da se skrene pažnja na značaj povezivanja nauke i društava. Svesni smo da naša budućnost u mnogome zavisi od novih dostignuća u nauci što znači i razvoj i prosperitet čovečanstva - napisao je Karić i dodao da mora da skrene pažnju na to da razvoj nauke ne donosi samo dobro ljudima, nego podjednako radi i protiv nas i čitave planete.

Dragi moji,

Na Svetskoj naučnoj konferenciji u Budimpešti 1999. godine na današnji dan proglašen je svetski dan nauke...Posted by Bogoljub Karić on Tuesday, November 10, 2020

- Kada to kažem mislim na razvoj nauke u segmentu proizvodnje najrazličitijih sredstava za masovno uništenje, na proizvodnju GMO hrane, na stvaranje novih virusa... Svedoci smo kako se uništava eko sistem planete, upravo kao posledica ekonomskog razvoja koji ne prati istovremeno i zaštitu prirodnih resursa - rekao je Karić.

- Nipošto ne smemo da ćutimo pred katastrofalnim pojavama u svetu, gde i grupe i pojedinci nauku koriste za svoje lične interese na štetu mnogih slabo razvijenih država i nacija. Upravo se suočavamo sa jednim takvim primerom i užasnim posledicama virusa koji hara našom planetom i čiji će se krajnji efekat videti tek u godinama koje dolaze. Zato dragi moji, moramo da osudimo sve one aspekte naučnih radova koji ne donose prosperitet, mir u svetu. Kao i sve i nauka ima dve strane medalje, naše je da izaberemo onu koja će nam doneti mir, sreću i blagostanje - zaključio je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA