≫ 

Vučević: Situacija u Novom Sadu je vrlo ozbiljna, brojevi novozaraženih ne daju spokoja

U Novom Sadu se u proteklom periodu bleži oko 250 novih slučajeva dnevno

  • 0
korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

Epidemiološka situacija u Novom Sadu je vrlo ozbiljna, rekao je danas gradonačelnik Miloš Vučević, koji ne isključuje uvođenje vanredne situacije u tom gradu. Navodeći da brojevi novozaraženih u tom gradu "ne daju spokoja", Vučević je rekao da je svestan da bi bilo kritika kada bi bila uvedena vanredna situacija.

- Kritike bi bilo svakako. I da su oštrije vreme bilo bi što ste zatvorili lokale, zašto je Novi Sad kaznio svoje privrednike. Svestan sam toga. Moj posao je da čuvam zdravlje građana po instrukcijama epidemiologa, ali i da čuvam ekonomiju grada. Para nema neograničeno. Videćemo kakva će biti odluka Kriznog štaba - rekao je Vučević za Tv Prva.

Ponovo je apelovao na građane da poštuju mere i odluke države, kako bi se izbegle radikalnije restrikcije koje bi imale negativan uticaj na ekonomiju.

Prema njegovim rečima u Novom Sadu se u proteklom periodu bleži oko 250 novih slučajeva dnevno, što je najviše od početka epidemije.

Dodao je da su novoinficirani srednje dobi i mlađi, što znači da se zaražavaju društveno najaktivniji, ali je dobro da su penzioneri i deca koji najviše poštuju mere zaštićeni.

On je naveo da neće doći do toga da se novosadski sajam pretvara u kovid bolnicu, ali da će to biti urađeno u 24 časa ukoliko bude potrebe.

U KCV na lečenju 205 pacijenata

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) se pacijenti nalaze na pet klinika. Pored te institucije kovid pacijente prima i vojna bolnica u Petrovaradinu gde se trenutno leči 25 pacijenata. U KCV se leči 205 pacijenata.

Dr Vesna Turkulov, direktorka Infektivne klinike u KCV kaže za RTS da je u KCV 16 pacijenata na mehaničkoj ventilaciji.

- Prilično je teška klinička slika. Pacijenti koji dolaze ovih dana su pacijenti koji su kod kuće oko sedam dana bili bolesni i imaju pogoršanje. Mnogo veći broj pacijenata se leči kući u ambulantnim uslovima. Ponadali smo se u početku da će biti blaža klinička slika, ali klinička slika nimalo nije lakša u odnosu na prethodne talase - istakla je dr Turkulov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA