≫ 

Lončar: Mislim da ćemo usvojiti ono što nam je Krizni štab predložio, odluka o merama za dan, dva

* Sistem nije pred pucanjem, već je prebukiran * U Beogradu za vikend imamo 500 mesta

  • 23
Press konferencija posle posebne sednice Vlade Srbije Foto: ATA images

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas sastanak sa direktorima kovid bolnica nakon kojeg je rekao da je presvahodno bilo reči o tome da se naprave dodatna mesta za pacijente u Beogradu za predstojeći vikend. Rekao je da je u toku donošenje odluke o novim merama, koja se očekuje za dan, dva. 

- Sve je više prisutnih direktora, što znači da je sve više kovid bolnica. Cilj nam je bio da obezbedimo mesta za Beograd, napravili smo 500 mesta za vikend. Imamo rezervu Banju Selters u Mladenovcu i Banju Koviljača u Loznici, koje će ući sa svojim kapacitetom u roku od dan, dva. Prošli smo još jednom sve bolnice u Srbiji i obezbedili sve kapacitete. Nadam se da građani Srbije mogu da primete šta radimo da bismo svakog pacijenta zbrinuli, i nadam se da će da nam pomognu. Znate kako mogu da nam pomognu, da se privremeno odreknu nekih svojih navika - rekao je Lončar.

Srpski ministar zdravlja je kazao da zdravstveni sistem nije pred pucanjem nego da je prebukiran.

- Imamo rekordan broj pregleda, prijema. U kovid sistem je ušla je i Medicina rada, a od večeras će i Institut za reumatologiju.  KCS traži rešenje koja će još klinika da se pretvori u kovid sistem, jer dermatovenerologija ne može. Morate znati da imamo veliki broj pacijenata koji idu na dijalizu. Gledamo sve ono što je moguće da ide kući. Pokušavamo da nađemo dovoljno mesta - istakao je Lončar.

Na pitanje da li će biti novih mera, kazao je da u toku donošenje odluke o njima, i da bi one trebalo da budu saopštene za dan, dva.

- Mi smo trenutno u donošenju nove odluke za nove mere. Imamo od juče preloge za nove mere. Za dan ili dva ćemo izaći sa stavom u odnosu na situaciju. Prevashodno slušamo struku. Ono što nam predlože mislim da ćemo i usvojiti - kazao je on. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    13. novembar 2020 | 11:13

    Ne preterujete, inače izlazimo na ulice.

  • Nine

    13. novembar 2020 | 11:21

    Takoje ljudi treba da zive,kakve mere vise,nosimo svi maske,treba izaci na ulice ako uvedete dodatne mere...

  • Licemerka

    13. novembar 2020 | 11:30

    Šta struka misli? Tako ćete? Ja mslm da je struka-bruka! Jer da je stručna -ne bi došli u ovu situaciju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA