Bitku sa koronom izgubio i profesor iz Leskovca: U Nišu za dan preminula 4 zaražena pacijenta

Jedanaest pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju

  • 3
Klinički centar Niš, KC Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

U prethodna 24 sata u Kliničkom centru Niš preminula su četiri pacijenta sa potvrđenim korona virusom, a jedan u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje.

Među preminulima u KC Niš je profesor fizike u leskovačkim osnovnim školama "Josif Kostić" i "Svetozar Marković" Zoran Kostić (52), kako piše portal Jugmedia.

- Primljen je pre šest dana u lošem stanju. Pre dva dana je bilo poboljšanja pa smo se ponadali da će prebroditi bolest. Međutim, noćas se stanje naglo pogoršalo, intubiran je i priključen na veštačku ventilaciju, no nismo mogli da mu spasimo život - kazao je načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i pomoćnik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš trenutno je hospitalizovano 195 pacijenta. Kod 128 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima nema dece. Jedanaest pacijenata je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Video: Ne smiruju se brojke u Srbiji: Preminulo 17 pacijenata, zaraženo još 3.499 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolega Leskovcanin

    14. novembar 2020 | 19:58

    Divan covek, dobar nastavnik, tuga pregolema. Josif i Svetozar, " ljuti rivali" na terenu, ujedinjeni u bolu, ti si ih, Kole, ujedinio. Pocivaj u nezaboravu!

  • Sneža

    14. novembar 2020 | 21:01

    Kolko vidim škole i dalje rade i pored tolikog broja obolelih ucenika i zaposlenih ? Ima li ko u ovoj Drzavi da bar maloletnu decu izoluje od zaraze ? Zasto ta " struka " i krizni ptab služe ? Da nam svakog dana saopštacaju broj obolelih i umrluh ? Nece ovo dugo moci ovako kako mi se cini !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA