≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oružje koje je nađeno kod Bujanovca skrila tzv. Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska Srbije obezbedila je lokaciju na kojoj je oružje pronađeno

  • 6
Mitraljez oružje pucnjava Foto: Shutterstock

Oružje koje je 14. novembra prilikom radova na pregledu terena koji se izvode na teritoriji opštine Bujanovac pronašao radnik jedne firme pripada tzv. Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medveđe i Bujanovca, piše Objektiv.

Naime, radnik je tada pronašao osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jednu protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Vojska Srbije obezbedila je lokaciju na kojoj je oružje pronađeno i ne postoji nikakva bezbednosna opasnost.

Sutradan je formirana ekipa nadležnih iz policije i vojske, koji su izvršili uviđaj i konstatovali da je za sada nepoznata osoba ili više njih u ataru sela Končulj koje je na administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom, u mestu zvanom Singrit ispod stene u šupljini sakrili raznu vrstu naoružanja.

Naime, radnik je tada pronašao osam punjenja za ručni minobacač „Osa“, jednu protivtenkovska mina, vreća nitroglicerina, tri sanduka municije i jedan uređaj za praćenje.

Kako se dodaje, u toj šupljini ispod jedne stene, pronađeni su i sanduk sa dvogledom za noćno osmatranje, četiri kutije sa 1.436 komada puščane municije različitog kalibra, optički nišan i maskirna uniforma.

Pripadnici policije, po nalogu tužilaštva, preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja tog krivicnog dela.


Video: Američka mornarica dobila svoje najjače lasersko oružje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko vić™

    16. novembar 2020 | 11:32

    Šta se čudite? Zar vam Kamberi skoro u skupštini Srbije nije otvoreno rekao šta nam spremaju Šiptari iz Preševa i Bujanovca? Kakvi pregovori, kakvi dogovori, nikad mira na Balkanu.

  • Gggg

    16. novembar 2020 | 13:14

    Pa to ima svaki srbin u svojoj kuci koji su u okruzenju manjinama

  • Jug

    16. novembar 2020 | 13:19

    Kamo sreće da sam ja naleteo na ovo, pa sve na tavanče, čisto u slučaju da mi neki šića zakuca na vrata. Možda protiv zakona, ali ovako samo s'praćku mogu da odbranim kuću i ukućane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA