U Nišu će u vrtić moći samo ona deca čija oba roditelja rade

Trenutno, u vrtiće ide 50-60% upisanih mališana

  • 7
Deca, vrtić, vaspitačica, maska, preventiva, razmak Foto: Tanjug/AP

Niškim vrtićima naložiće se da na dve nedelje redukuju broj dece, tako što će u obdanište moći samo oni kojima oba roditelja u tom periodu rade, rekla je gradonačelnica i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Dragana Sotirovski, navodi TV Zona plus.

U predškolskoj ustanovi Pčelica su na koronu pozitivna dva vaspitača iz različitih vrtića i da, za sada, svi njihovi objekti funkcionišu uobičajeno.

Trenutno, u vrtiće ide 50-60% upisanih mališana.

Na snazi je već naredba koju je gradonačelnica izdala prošle nedelje da sve radne organizacije, uključujući Gradsku upravu, komunalna preduzeća i sva preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad režim rada prilagode nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Kako je Telegraf ranije danas pisao, danas, eventualno sutra, biće doneta odluka da u vrtić idu samo deca čiji roditelji moraju da budu fizički prisutni na poslu, a što moraju da dokažu potvrdom poslodavca.

Kako za Telegraf.rs rekla predsednica Odbora za predškolsku delatnost sindikata "Nezavisnost", Suzana Lazarević, danas je održan sastanak u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dogovor je da se vrate mere od maja.

Prema njenim rečima, mere će važiti za celu Srbiju, ali će se tek znati da li će biti obaveza ili preporuka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mićko

    16. novembar 2020 | 23:44

    Samo u Nišu sprovode NE propisane mere od strane ministarstva i o tome nas obaveštavaju putem društvenih mreža. Danas u 5 smo videli post na socijalnoj mreži da su potrebne potvrde od sutra. I pri tom roditelji koji RADE od kuće trebaju i da rade i da čuvaju decu. Možda i da počiste vrtić i da skuvaju kafu vaspitačima da se lepo odmore. Primoravaju nas da uzimamo bolovanja kako bi ih odmenili i pogoršavamo već urušeno stanje privrede izazvano pandemijom

  • Dr.Djordje

    17. novembar 2020 | 01:21

    Pa da a sto to ne uradite u Bg, nego deca u vrtice a roditelji rade onlajn i malo uzivaju po kaficima. A ima i onih sto su trudne ili imaju bebu a drugo dete u vrtic. Samozivost je postala in, deca se prave reda radi. Jadna deca kod takvih roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA