≫ 

"SOS linija za prevenciju suicida treba da bude besplatna": "Nemate dovoljno kredita za ovaj poziv"

An Mari Ćurčić je navela da pozivi klinici Dr Laza Lazarević ne treba da se naplaćuju, posebno jer se bližimo sezoni praznika, teškom periodu za one koji se nose sa mentalnim poteškoćama

  • 0
Samoubistvo, devojka se ubila, seča vena, isekla vene Foto ilustracija: Shutterstock

An Mari Ćurčić, majka Marije Ćurčić, manekenke i voditeljke koja je izvršila samoubistvo novembra 2018. godine, uputila je apel na svom Fejsbuk profilu da SOS linija za prevenciju suicida koja je dostupna 24 sata dnevno na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" - bude besplatna.

- "Nemate dovoljno kredita za ovaj poziv, molimo vas da dopunite kredit". Sve bi bilo okej da ovu generičku poruku ne čujete u trenutku kada zovete jedinu SOS liniju za prevenciju suicida koja je dostupna 24 sata dnevno. Nacionalnu liniju. Onu pokrenutu u januaru 2019. Ne, ne spočitavam ništa klinici Dr Laza Lazarević u čijoj se ingerenciji nalazi linija jer polazim od pretpostavke da su učinili najbolje što su mogli. Oni od tih utrošenih impulsa ne dobijaju ništa - napisala je An Mari.

Kako je dalje navela, ono što ne razume je da za ove još malo pa dve godine "baš nikome u Ministarstvu zdravlja nije palo na pamet da tu nešto ne štima, da prosto nema nikakvog smisla da jedna nacionalna SOS linija, i to za prevenciju samoubistva, ne bude besplatna".

“Nemate dovoljno kredita za ovaj poziv, molimo vas da dopunite kredit”. Sve bi bilo ok da ovu generičku poruku ne...Posted by Anne Marie Alves-Curcic on Уторак, 17. новембар 2020.

- U zemlji gde prosečno od suicida godišnje premine oko 1.500 ljudi. U zemlji, gde i iz klinike Dr Laza Lazarević ukazuju kolike posledice po mentalno zdravlje građana ostavlja aktuelna pandemija korona virusa kojoj se ne nazire kraj. A idu praznici, sezona slava koji su često, i nezavisno od korone, izuzetno težak period za one koji se nose sa mentalnim/psihološkim poteškoćama. Ne želim da verujem da nam je svejedno. Ne sme nam biti svejedno - poručila je Ćurčićeva.

Video: Ovo je zgrada u kojoj se ubila lepa voditeljka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA