≫ 

Srbiji se sprema najgori dan od početka epidemije. Brnabić: Očekujem više od 5.000 novozaraženih

Podaci jutros u 8 sati bili lošiji u odnosu na jučerašnji dan u isto vreme

Premijerka Srbija Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će danas biti više od 5.000 novozaraženih korona virusom.

Ona je u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu rekla da su podaci jutros u 8 sati bili lošiji u odnosu na jučerašnji dan u isto vreme.

Brnabić je dodala da u ovom trenutku nema razloga da se nastava u školama odvija onlajn, navodeći da će sa Kriznim štabom razgovarati o daljim koracima, s obzirom na to da građane najviše brine hoće li raditi vrtići i škole, prenosi Tanjug.

Ona je objasnila da mere koje su stupile na snagu jesu oročene na 1. decembar, ali to ne znači, kaže, da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana.

- Nećemo čekati 1.decembar za dodatne mere ako vidimo da ove mere ne daju rezultat. Sačekaćemo tri, četiri, pet dana da vidimo pokazatelje. Znam da je inspekcija sinoć radila, da smo imali dobre rezultate, da je zatvaranje bilo u 21 čas. Nastavićemo da pratimo - rekla je Brnabić.

Kaže da su škole i vrtići za sada najbezbednija mesta, ali da će zamoliti članove Kriznog štaba da daju preporuke u bilo kom trenutku kada misle da su one potrebne, bilo da se radi o produžetku raspusta ili prelaska na onlajn nastavu, za koju, kaže, u ovom trenutku ne vidi razlog.

Video: Brnabić: Zamoliću Krizni štab za mišljenje o vrtićima i školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    18. novembar 2020 | 10:16

    Zatvorite bre vise skole! Jel vi znate da je NEMOGUCE da ucenici nemaju kontakt! Kad izadju iz skole na odmor svi se grle ljube! Sta je sa vama vise? Zasto ovo radite!? Jel hocete da se svi zarazimo? Pusti me vise ovih hejtera kao obicna prehlada i te gluposti virus je usao u porodice zbog dece koju nismo edukovali a imali smo 8 meseci za to!

  • Ja

    18. novembar 2020 | 10:50

    Kako se vi nezaratite parlamentu zaraza je samo kod nas glupavog naroda

  • Mirce

    18. novembar 2020 | 10:51

    Ko da veruje u ovu pricu? Gde mogu da se testiraju toliki ljudi? Ako se na rezultat ceka po nekoliko dana, odakle onda dnevni izvestaji o hiljadama zarazenih? Ok. Virus je tu, treba da se cuvamo, ali ne treba nam histerija i laz. A na tome se radi, da se mentalno porazboljevamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA