≫ 

Tuga na Kosovu nakon vesti o smrti patrijarha: "Javlja se iskonski strah da li smo boga naljutili"

Poglavar SPC sigurnom desnicom duhovno vodio svoj narod na Kosovu, kažu meštani

  • 1
KiM IZBORI GRACANICA Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Vest o upokojenju patrijarha Irineja dočekana je sa tugom i žaljenjem u Gračanici, čiji meštani su za Kosovo Onlajn rekli da je poglavar SPC sigurnom desnicom duhovno vodio svoj narod na Kosovu.

- Molimo se da mu Bog otvori rajska vrata. Nadamo se da će ga tamo sačekati naš sveti Sava, jer je dovršio Hram Svetog Save i svi naši patrijarsi i svetitelji. Molimo Boga da nam olakša ovo vreme kada smo izgubili naše velikane. Javlja se iskonski strah da li smo boga naljutili i kako ćemo dalje bez duhovnog vođe, čija je sigurna desnica vodila naš narod. Svaki pričest koji je primljen u manastirima na Kosovu i Metohiji je jedan dar kojim smo dobijali utehu - kazala je Brankica Kostić iz Gračanice.

Po rečima njenog sugrađanina Novice Filipovića, posle upokojenja mitropolita Amfilohija Radovića, stigla je jos jedna tužna vest.

- Patrijarh je zadužio ovaj narod, dolazio na Kosovo i u svakoju prilici trudio se da se naši manastiri ožive i obnove kao što su manastiri Draganac i Banjska - rekao je Filipović.

I meštanka Maja Todić je rekla da je sa tugom primila vest o smrti patrijarha Irineja.

- Vest sam primila sa tugom, jer nas je nedavno napustio i mitropolit Amfilohije. To su velika dva gubitka za kratko vreme. Želim da kažem da smo patrijarha Irineja upoređivali sa patrijarhom Pavlom, a svako božje stvorenje je jedinstveno na svoj način tako i patrijarh Irinej kioji je bio uz svoj narod na Kosovu i Metohiji - kazala je Todić.

Video: Jedini put kada je narod video suze patrijarha Irineja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Христина

    20. novembar 2020 | 13:55

    Много смо Бога наљутили сви на кољена и не гледајте ТВ и лажове не слушајте само вратите веру у Бога иначе пропадосмо

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA