Građani padali na kolena i celivali odar patrijarha: Sveštenik asepsolom dezinfikovao sanduk

, Telegraf

Parijarh Irinej će biti sahranjen u nedelju u Hramu Svetog Save. Građani će moći da se oproste od patrijarha, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mera

Video: Sveštenik SPC asepsolom briše staklo posle svakog vernika koji celiva odar patrijarha Irineja

Tokom pomena koji je održan upokojenom patrijarhu Irineju u Sabornoj crkvi, bio je prisutan veliki broj vernika koji su se celo jutro opraštali i odavali poslednju poštu.

Da bi se ispoštovale epidemiološke mere, sanduk u kojem se nalaze zemni ostaci patrijarha Irineja pokriven je prozirnom pločom od stakla ili pleksiglasa, a jedan od sveštenika Srpske pravoslavne crkve prilazio je povremeno i asepsolom deznfikovao ploču, iz bezbednosnih razloga.

Iako većina prisutnih nosi maske i poštuje propisane mere, neki su se ipak oglušili na preporuke Kriznog štaba, pa su u crkvu došli bez maski.

Neki od njih su prilazili kovčegu celivali ga i padali na kolena pred njim, dok se veći broj vernika u mimohodu samo poklonio i napustio crkvu.

Podsetimo, parijarh Irinej će biti sahranjen u nedelju u Hramu Svetog Save. Građani će moći da se oproste od patrijarha, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mera.

- Pozivamo sve vernike da drže maske na sebi, da se ne zadržavaju i ne prave gužve - apelovao je ranije danas sveštenik Dragan Šovljanski.

Video: Narod pada na kolena pred odrom patrijarha Irineja

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    Sveštenik koji je držao opelo patrijarhu je dobio koronu. Šta mislite koliko njih će je još dobiti?

  • Sale

    To je ipodjakon a ne svestenik

  • Žali Bože

    Trud, rad i požrtvovanost medicinara, žali Bože molbe nadležnih i moljenje i preklinjanje epidemioliga, žali Bože ovaj narod....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima