≫ 

Preminula monahinja Pećke patrijaršije: Život posvetila svom vernom narodu

U Pećkoj patrijaršiji 10 monahinja bilo je zaraženo korona virusom

  • 1
PECKA PATRIJARSIJA Foto: Shutterstock

U Pećkoj patrijaršiji preminula je monahinja Nina, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je saučešće igumaniji Pećke patrijaršije mati Haritini i sestrinstvu.

- Ostaće upamćena kao primer istinske monahinje i podvižnice, koja je svoj monaški život posvetila vernom narodu i našoj velikoj svetinji, srpskoj lavri, koja čuva srpsku duhovnost i istoriju, ali i našu budućnost na Kosovu i Metohiji - naveo je Petković.

Podsetimo, pre 5 dana, mati Haritina izjavila je za Betu da je u Pećkoj patrijaršiji 10 monahinja zaraženo korona virusom i da se sve nalaze u samozilozaciji.

Igumanija je kazala da je i ona obolela od kovida-19 i da je zbog upale pluća 10 dana bila u bolnici u Lapljem Selu kod Gračanice.

- Poboljšala se situacija, ali još nisam dobro. Pijem lekove i moram da mirujem. Zahvaljujem se medicinskom osoblju na izuzetnoj brizi, oni su mi život spasili jer su oba plućna krila bila zahvaćena upalom - kazala je igumanija.

Video: Pronađena voda u Pećkoj patrijaršiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA