≫ 

Teške suze ministarke nad odrom patrijarha Irineja u Hramu

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja je prenet juče oko 8.20 u Patrijaršiju, potom u Sabornu crkvu, odakle su preneti u Hram svetog Save gde će danas biti sahranjen

  • 4
Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Foto: Milena Đorđević

Pre početka liturgije zaupokojenja u Hram Svetog Save, koja je počela jutros u 9 časova, stigli su i ministri Vlade Srbije kako bi odali poštu pokojnom patrijarhu Irineju.

Pred odrom su se poklonili premijerka Ana Brnabić, ministar policije Aleksandar Vulin, predsednik Skupštine Ivica Dačić, gradonačelnik Zoran Radojičić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prišla je odru upokojenog patrijarha, nad kojim se zaplakala. Ona se kratko zadržala tu, a potom povukla nazad, sa ostalim kolegama iz Vlade.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Foto: Milena Đorđević

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja je prenet juče oko 8.20 u Patrijaršiju, potom u Sabornu crkvu, odakle su preneti u Hram svetog Save gde će danas biti sahranjen.

Vernici su mogli da se poklone i odaju poštu preminulom poglavaru SPC, a tokom celog dana i noći beogradski sveštenci su čitali sveta Jevanđelja nad odrom.

Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Foto: Milena Đorđević

Podsetimo, poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh srpski Irinej, preminuo je u 91. godini posle borbe sa korona virusom. Vlada je istog dana donela odluku o proglašenju trodnevne žalosti u Republici Srbiji, od 20. do 22. novembra.

Video: Vučić: Patrijarh je bio gromada ostavio je delo vredno divljenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Миле

    22. novembar 2020 | 11:44

    Наравно нисмо сви исти,министаркине сузе су покренуле и друге сузе,браво за министарку

  • Qwer

    22. novembar 2020 | 14:16

    Vidim minuse na Miletov komentar. Zašto? Pa nismo svi isti. Žena je emotivac. Taj osećaj da ispred nje na odru leži veličina SPC gospodin Irinej, pobudila je u njoj najljudskije emocije i žaljenje. To je normalno, logično i ljudski. To ne može da se kontroliše, jer se radi o specifičnom trenutku. Ko nije emotivac to ne razume.

  • Mixx

    22. novembar 2020 | 12:32

    😂😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA