≫ 

Pelemiš: Maske i na otvorenom, neće imati ko da nas leči. Ako dođe do pogoršanja, pooštravamo mere

Mijomir Pelemiš je kazao i da Krizni štab prati situaciju na satnom nivou i da će mere biti pooštrene ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji

  • 76

Infektolog Mijomir Pelemiš, bivši direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije rekao je da danas da maske treba nositi i na otvorenom, i naglasio da ako postojeće mere ne daju rezultat da će doći do njihovog pooštravanja.

- Maska, maska i maska. Ona treba da bude sastavni deo garderobe. Maska i unutra i na otvorenom. Ja ne znam zašto je to toliko teško. Ceo svet, vidite, nosi masku i na otvorenom. Uradite to. Neće imati ko da nas leči - apelovao je Pelemiš na stanovništvo nakon sastanka direkora kovid bolnica sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Pelemiš je rekao da je svestan da nekima mere koje su donete a koje su danas stupile na snagu teško padaju, ali i istakao ako opet dođe do pogoršanja, da će biti novih.

- Naravno, ove mere koje smo doneli nekima teško padaju. Odmah da vam kažem da će Krizni štab na satnom nivou razmatrati sistuaciju, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, pooštravaćemo mere. Inače, ovako zdravstveni sistem ne može da izdrži - naglasio je Pelemiš.

Video: Ako vam je stalo do njih, prekinite kontakte: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cccc

    24. novembar 2020 | 11:51

    A kako se medicinski radnici zaraze kada svi nose maske, vizire i skafandere!!! Kako je to moguce kad imaju svu opremu?! Znaci maske i ne stite i ne trebaju jer je to otrov iz vazduha kojim nas prskaju

  • ABC

    24. novembar 2020 | 11:45

    E sada moje 2 reci, u Kanadi sam gledao na tv o kineskim nekim vakcinama i tokom program spomenuli su drzave koje su pristale dobeovpljno da budu pokuani kunici za te vakcine, Srbija i Albanija. Dali ovo zastrasivanje po tv i novinama 24h dnevno je pripremanje terena za vakcine, odlucite sami.

  • Uki

    24. novembar 2020 | 13:37

    Alo majstore, svi nose maske! Vidis da te mere nicemu ne vrede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA