"Nema razloga za policijski čas i vanredno stanje, moguć nadzor nad onima koji dolaze za praznike"

Epidemiolog je napomenuo da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možemo da očekujemo da dođe do zaravnjenja krive

  • 15
Krizni štab, konferencija Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem.

- Ne vidim potrebu, i mislim da smo u tome svi jedinstveni, medicinski deo Kriznog štaba i ceo Štab, za policijskim ograničenjima kretanja i za vanrednim stanjem - odgovorio je Tiodorović posle sednice Štaba na pitanje da li se, s obzirom na tešku situaciju, može očekivati dodatno pooštravanje mera, prenosi Tanjug.

Nema, ističe, potrebe da se uvodi vanredno stanje, dodajući da je siguran da ga, ako se svi ponašamo odgovorno, ni u perspektivi nećemo imati na vidiku.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Vračar Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Posle mera koje smo već uveli, i onog što su pokazale, pogledajte Beograd i druge gradove uveče i videćete da to ipak utiče, da je većina ljudi svesna opasnosti i rizika, ako se mere ne primenjuju. To je nada koja nam otvara perspektivu da možemo da se izborimo sa ovom teškom epidemijom - rekao je Tiodorović.

Dodao je da je situacija teška u Beogradu i velikim gradovima, s obzirom na to da su bolnice prepune, ne samo zbog kapaciteta, već i zbog kadra, za koji je pitanje da li će možda moći da izdrži.

- Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju - naveo je dr Tiodorović.

 Nije trenutak za inostranstvo

Napomenuo je da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možemo da očekujemo da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja u toku decembra.

- Sve što smo planirali za praznike, Božić, Novu godinu... Može se sve lepo dogoditi u porodici. Moramo da razmišljamo koliko rizikujemo. Lepo je biti na Kopaoniku, Zlatiboru, u inostranstvu, ali nije trenutak za to - rekao je Tiodorović.

Posebne mere zbog praznika?

On je dodao da će se u naredna dva-tri dana znati da li će biti uvođenja posebnih mera nadzora i kontrole na graničnim prelazima pred novogodišnje i božićne praznike.

Tiodorović je naveo da će se o tome razgovarati narednih dana, da se vidi iz kojih zemalja najviše dolazi naših građana tokom praznika.

- U naredna dva-tri dana imaćemo odgovor da li ćemo uvoditi posebne mere nadzora, kontrole - rekao je Tiodorović.

Video: Tiodorović: Samo da izdržimo ovu navalicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steks

    25. novembar 2020 | 17:18

    Menjate plocu svaki drugi dan. Kako nema nikakvog razloga alooo? Pa drugi smo najgori po broju novozarazenih u Evropi. Uveli ste mesec i po dana karantina na 300 zarazenih, niste dali glavu da promolimo. Sad na 7.000 nema nikakvog razloga? Ko je ovde lud?

  • n.n

    25. novembar 2020 | 17:15

    A U MARTU JE BILO POTREBE ZA POLICIJSKIM CASOM SA 300 ZARAZENIH A SAD NEMA POTREBE SA 7500 ZARAZENIH,STA MI SLUSAMO I TRPIMO,J..U U ZDRAV MOZAK

  • NIKOLA

    25. novembar 2020 | 17:01

    Strucnjak sad nije frka a i prvom talasu na 300 zarazenih odmah ste pozatvarali sve i uveli policijski cas...Dje logika majstore??Zato vam narod i ne veruje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA