• 15

"Nema razloga za policijski čas i vanredno stanje, moguć nadzor nad onima koji dolaze za praznike"

, Telegraf

Epidemiolog je napomenuo da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možemo da očekujemo da dođe do zaravnjenja krive

  • 15
Krizni štab, konferencija

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da nema potrebe za policijskim časom, niti za vanrednim stanjem.

- Ne vidim potrebu, i mislim da smo u tome svi jedinstveni, medicinski deo Kriznog štaba i ceo Štab, za policijskim ograničenjima kretanja i za vanrednim stanjem - odgovorio je Tiodorović posle sednice Štaba na pitanje da li se, s obzirom na tešku situaciju, može očekivati dodatno pooštravanje mera, prenosi Tanjug.

Nema, ističe, potrebe da se uvodi vanredno stanje, dodajući da je siguran da ga, ako se svi ponašamo odgovorno, ni u perspektivi nećemo imati na vidiku.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Vračar

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Posle mera koje smo već uveli, i onog što su pokazale, pogledajte Beograd i druge gradove uveče i videćete da to ipak utiče, da je većina ljudi svesna opasnosti i rizika, ako se mere ne primenjuju. To je nada koja nam otvara perspektivu da možemo da se izborimo sa ovom teškom epidemijom - rekao je Tiodorović.

Dodao je da je situacija teška u Beogradu i velikim gradovima, s obzirom na to da su bolnice prepune, ne samo zbog kapaciteta, već i zbog kadra, za koji je pitanje da li će možda moći da izdrži.

- Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju - naveo je dr Tiodorović.

 Nije trenutak za inostranstvo

Napomenuo je da je veoma važno da izdržimo ovu i sledeću nedelju, jer posle 4. i 5. decembra možemo da očekujemo da dođe do zaravnjenja krive i mogućeg smirivanja stanja u toku decembra.

- Sve što smo planirali za praznike, Božić, Novu godinu... Može se sve lepo dogoditi u porodici. Moramo da razmišljamo koliko rizikujemo. Lepo je biti na Kopaoniku, Zlatiboru, u inostranstvu, ali nije trenutak za to - rekao je Tiodorović.

Posebne mere zbog praznika?

On je dodao da će se u naredna dva-tri dana znati da li će biti uvođenja posebnih mera nadzora i kontrole na graničnim prelazima pred novogodišnje i božićne praznike.

Tiodorović je naveo da će se o tome razgovarati narednih dana, da se vidi iz kojih zemalja najviše dolazi naših građana tokom praznika.

- U naredna dva-tri dana imaćemo odgovor da li ćemo uvoditi posebne mere nadzora, kontrole - rekao je Tiodorović.

Video: Tiodorović: Samo da izdržimo ovu navalicu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šuki

    Šta će vam policijski čas ovo je pametno zatvorene kafane kafići barovi kladionice i gde ćemo posle 18 h kući da idemo po kejeve hladno je trebalo je pre 10 dana biće bolje

  • Sramota

    Vi niste predstavnici lekarske struke. Razmislite šta ste.

  • Ruzica

    Zasto neko ne kontrolise poslodavce, banke i ostale koji nisu proizvodnja i medicina zbog cega zaposleni koji rade u kancelarijama moraju da idu na posao iako su im prethodno obezbedjeni bili uslovi za rad od kuce?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima