U Zrenjaninu zaraženo 80 medicinara, petoro hospitalizovano: Stigla pomoć iz okolnih domova zdravlja

Gradski štab na današnjoj sednici proglasio vanrednu situaciju

  • 1
Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanin

Foto: Bolnica.org.rs

U zrenjaninskoj bolnici "Đorđe Jovanović" virusom korona zaraženo je oko 80 medicinskih radnika, saznaje Telegraf.rs. Kako su potvrdili iz te zdravstvene ustanove našem novinaru, broj obolelih medicinara se menja iz sata u sat, a trenutno je pet obolelih na bolničkom lečenju.

Kako su nam rekli, u bolnici se leči ukupno 65 pacijenata, među kojima je i pet medicinskih radnika. Zahvaljujući pomoći u ljudstvu, navode da bolnica i dalje funkcioniše.

Ministarstvo zdravlja je poslalo pomoć u vidu lekara i sestara iz okolnih Domova zdravlja Srednjobanatskog okruga, tako da nam to omogućava trenutno  funkcionisanje bolnice, uz preraspodelu postojećeg  kadra - dodali su u odgovoru na naša pitanja.

Dalje su naveli da je troje pacijenata na respiratoru, te da su kapaciteti "blizu popunjenosti".

- U proseku imamo uvek spremnih 10-ak mesta za nove prijeme i to postižemo premeštajima u Banju Rusandu i Plućnu bolnicu, kao i otpustima kući - kazali su.

Prethodno je tokom dana proglašena vanredna situacija na teritoriji Grada Zrenjina. Odluka je donesena, kako je objašnjeno, zbog pogoršane epidemiološke situacije u gradu.

Bolnički kapaciteti se vrlo brzo popunjavaju i sve više se povećava broj zaraženih osoba, a među njima i značajan broj medicinskih radnika. Sada ih je već preko stotinu obolelih. To dovodi ceo naš sistem borbe protiv virusa u problem. Od sutra se u Opštoj bolnici uvodi 80 novih kreveta, koji će malo smanjiti taj pritisak ali, ponavljam, zdravstveni radnici trpe veliki udar i pritisak. Zdravstvo neće moći da izdrži ukoliko se nastavi ovakav trend - upozorio je gradonačelnik Simo Salapura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. novembar 2020 | 19:48

    Nikakvo čudo za ovu bolnicu. Vodim oca već 3meseca na transfuziju krvi i nikada nisam video da nose masku dvoje zaposlenih na šalteru i laborant koji uzima uzorak krvi. Svi su opušteni, bez maske a na desetine bolesnih pacijenata u čekaonici uredno drže odstojanje i svi nose maske. U ovoj bolnici je osoblje osiono i ne ljubazno, puni su sebe i vrlo vrlo neprofesionalni. Bilo je samo pitanje dana kada će se zaraziti tako veliki broj medicinsko osoblja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA