≫ 

Kon: "Zakasnilo se s merama, medicinski deo Štaba je bio za restriktivnije još 6. novembra"

Epidemiolog ocenio kako se situacija nije razumela dvoljno, te da postoji ozbiljna argumentacija sa ekonomskim aspektom mera

  • 21
Predrag Kon Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Član Kriznog štaba i epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je situacija u vezi sa korona virusom kritična, "čak na nekim mestima katastrofalna" zbog smeštaja pacijenata i smatra da se "svakako zakasnilo sa merama".

Kon je rekao da je još od 6. novembra medicinski deo Kriznog štaba predlagao restriktivnije mere, ali da sa druge strane postoji ozbiljna argumentacija, u vezi sa ekonomskim aspektom mera.

- Katastrofalno znači da vi praktično nemate u ovoj situaciji gde da smestite ljude... Katastrofalno je i što se neprekidno povećava kako broj umrlih, tako i registrovanih obolelih - rekao je Kon za N1, prenosi Tanjug.

Naveo je da se Beograd "malo izdvaja" i da je rano je još govoriti o sigurnom zaravnjenju, ali da je "do nekog zaravnjenja došlo".

Na pitanje kada će se videti posledice toga što se nisu poštovale epidemiološke mere tokom sahrane patrijarha, Kon je rekao "otprilike za oko sedam dana".

Na pitanje da li se zakasnilo sa merama, rekao je da tvrdi da se "svakako zakasnilo".

- Jasno je da se situacija ipak nije razumela dovoljno. Od jula meseca je počela priča o kontrolisanju donetih mera. Prvo je bilo da će da se sprovodi, pa je rečeno da je nesprovodivo, pa je morao da se menja zakon... - rekao je Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    25. novembar 2020 | 19:10

    Alo bre struko i nauka sta ovo treba da znaci.Kakvu ovo poruku saljete narodu.Sad crte da se prepucavate koje kriv s narod umire.Stidite se malo bar zbog ovih koji su do sada izgubili zivote

  • Naki

    25. novembar 2020 | 18:58

    Meni više muka od svakog pojma koji počinje na slovo K:Kon...Krizni štab...Korona..Kapacitet...q palac😜

  • JS

    25. novembar 2020 | 20:01

    A primio si orden i ćutao do sada? I ti sebe nazivaš strukom.🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA