≫ 

"Još jutros smo imali 47 mrtvih, do dva će biti više. Približavaćemo se katastrofalnom scenariju"

- Situacija u bolnicama je užasno teška - rekao je Vučić

Video: Vučić: Danas najteži dan, samo do jutros 47 preminulih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas najteži dan za Srbiju što se tiče korona virusa i da će najverovatnije i svaki sledeći biti težak.

- Još jutros smo imali 47 mrtvih što je ubedljivo najveći broj do sada, verovatno do dva, kada se pravi presek koji se vama saopštava, će biti još više ljudi. Situacija u bolnicama je za nas užasno teška, zato što kad primate na pregled svakoga dana 10.000 ljudi i morate da smestite u bolnice 1.000 ljudi, onda vam je jasno u kakvoj ste situaciji - rekao je on i dodao da se džaba grade bolnice više nego ikada u istoriji ako sami nismo disciplinovani i odgovorni.

- Približavaćemo se zaista katastrofalnom scenariju - rekao je predsednik Srbije.

Kada je reč o vakcini protiv korona virusa, predsednik Srbije je rekao da ljudima može da obeća da će se truditi da Srbija bude među prvim, malim zemljama koja će nabaviti vakcine.

- Svi se trudimo da što pre dođemo do nje. Razgovaramo i sa Kinezima i Rusima, sa svima, ali još je nemamo. Trudimo se i daćemo sve od sebe da budemo prvi među malim zemljama koji će nabavite neke značajne količine vakcine. Mi nemamo naučnike koji tu vakcinu mogu da naprave, Nemačka, Kina, Amerika, to je to - istakao je Vučić.

- Da sam rekao da neću da primim vakcinu rekli bi da nije sigurna i bezbedna, čim Vučić neće da je primi. Rekao sam prvu ću da primim, koja god dođe, jer verujem u vakcinu. Kada kažem da ću prvi da je primim, bez obzira na rizik, oni kažu da sam sebe obezbedio, a ne sve ostale. Eto neka mi kažu šta da uradim, meni je važno da narod primi vakcinu. I kada je korona ja sam sa svojim narodom, da bežim i da se sklanjam od bilo koga neću - zaključio je predsednik.

Video: Tiodorović: Samo da izdržimo ovu navalicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    27. novembar 2020 | 08:38

    U poštovanje trenutnih mera verujem da će krenuti na bolje

  • star

    26. novembar 2020 | 15:02

    Veoma težak dan za čitavu Srbiju, ovakom velikom broju zaraženih i mrtvih od korone virusa niko se nije nadao i ovo nam je poslednja opomena da se moramo pridržavati svih epidemioloških mera.

  • Ljiljana

    26. novembar 2020 | 14:47

    Moraju da vakcinisu,tako da ce do vakcine biti sve vise i vise mrtvih.. :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA