Vanredna situacija proglašena i u Subotici, nakon naglog povećanja broja zaraženih

O sprovođenju ove Odluke staraće se Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice

  • 1
Čovel lekar vizir maska koronavirus Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je Odluku kojom se proglašava vanredna situacija za celu teritoriju grada Subotice, od danas, zbog pogoršanja epidemiološke situacije usled širenja epidemije zarazne bolesti kovid 19.

Donošenjem ove Odluke do sada donete Naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije vezane za preduzimanje mera na sprečavanju širenja epidemije zarazne bolesti kovid 19 ostaju na snazi.

U Odluci se navodi da se vanredna situacija proglašava radi efikasnijeg sprovođenja mera zaštite kao i zaštite života i zdravlja stanovništva.

O sprovođenju ove Odluke staraće se Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice.

Upravo je Štab za vanredne situacije na 19. vanrednoj sednici održanoj danas i doneo Zaključak kojim se predlaže gradonačelniku Subotice da proglasi vanrednu situaciju, a na osnovu dostavljenog izveštaja Zavoda za javno zdravlje Subotica i zbog naglog povećanja broja zaraženih, kao i zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji grada Subotice.

Video: Vučić: Danas najteži dan, samo do jutros 47 preminulih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA