• 0

Peta konferencija o bezbednosti dece u organizaciji Fondacije "Tijana Jurić": Ove godine biće onlajn

, Telegraf

Lažni nestanci dece, šta ih navodi da odu od kuće, kako unaprediti sistem za njihov brži pronazak i mračna strana interneta, samo su neke od tema ovogodišnje konferencije

  • 0
Bezbednost dece, konferencija Fondacija Tijana Jurić

FOTO: Fondacija "Tijana Jurić"

"Bezbednost i odgovornost 2020“, naziv je pete stručne konferencije o bezbednosti dece koju u utorak, 1. decembra organizuje Fondacija "Tijana Jurić".

Kao i prethodnih godina, izlaganja će biti fokusirana na nekoliko aktuelnih tema, o kojima će govoriti stručnjaci iz zemlje i inostranstva, sa jednom bitnom izmenom – konferencija će biti održana onlajn.

O problemu „lažnih nestanaka“ uz odgovor na pitanje šta navodi decu da svojevoljno napuste kuću govoriće pedagog i psihoterapeut Marijana Vasilijević i master sociolog Marijana Temunović. Problem dece i mladih u riziku od trgovine ljudima predstaviće Ilija Đukanović, koordinator lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u Subotici.

Novu kampanju Fondacije "Tijana Jurić" za unapređenje sistema potrage za nestalom decom predstaviće njen osnivač, Igor Jurić, a imaćemo priliku i da čujemo ličnu priču majke za čijim detetom se tragalo, koja je jedan od jakih argumenata za hitnu potrebu uvođenja ovog mehanizma i u našoj državi.

posebnim problemima i rizicima sa kojima se suočavaju deca i mladi sa lakim intelektualnim teškoćama govoriće Katarina Tadić, master defektolog, dok će psihoterapeuti Jelena Višekruna i Višnja Divild Žeželj objasniti kako to deca postaju žrtve razvoda roditelja.

O svim mračnim stranama interneta, ali i načinima na koje decu možemo da zaštitimo i u online okruženju upoznaće nas Boris Radanović ispred organizacije South West Grid for Learning (SWGfL) iz Velike Britanije i Amela Efendić iz Centra za sigurni internet, MFS-EMMAUS iz Bosne i Hercegovine.

Bezbednost dece na internetu, internet, dete

Foto: Pixabay

Još jedna novina ovogodišnje konferencije biće sesija namenjena deci i mladima, kao i njihovim roditeljima. U pitanju je dečija panel diskusija, tokom koje će deca i mladi dobiti priliku da razmene svoja iskustva na internetu, a njihovi vršnjaci će putem komentara moći da se uključe u ovu važnu diskusiju.

Na samom kraju, glumci Ana Rudakijević i Jovan Veljković izvešće za učesnike konferencije kratku edukativnu predstavu ,,Nevidljivi’’ u režiji Vladimira Grbića.

Realizaciju ovogodišnje konferencije omogućili su Telenor fondacija, Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Skup je prijavljen Komori socijalne zaštite i Zavodu za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, te će učesnicima zaposlenima u tim oblastima biti dodeljeni bodovi za obnovu licence.

Video: Počela kampanja za uvođenje Amber alerta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima