≫ 

"Bolnički kapaciteti mogu da budu na izmaku ili da ih više ne bude": U borbu se uključuju i studenti

Prethodno održan sastanak direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja

  • 98

Video: Stevanović: Dok svi ne budemo poštovali mere imaćemo problem

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je danas posle sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja da se broj okupljenih povećava, te da još ima bolničkih kapaciteta. Ipak, naveo je, oni nisu neisrcpni, zbog čega je verovatno da u nekoj perspektivi kapaciteti budu na izmaku ili nedovoljni.

- Uključuju se nove bolnice, još imamo dovoljno bolničkih kapaciteta. Pacijenti se preraspodeljuju prema kliničkoj slici, mogućnosti transporta i raspoloživosti kapaciteti. Vrlo je verovatno da u nekoj perspektivi kapaciteti budu na izmaku ili da ih ne bude - kazao je Stevanović u obraćanju uživo dodajući apel građanima da poštuju mere, smanje kontakte i nose maske.

On je objasnio da je to moguće ukoliko se nastavi povećanje broja obolelih ovim tempom i dodao da se procena može praviti na lokalu, te da se neke mere pokrenu lokalnu.

- Mi kao zdravstveni radnici u kovid sistemu ne možemo da naređujemo mere. Mere pokazuju tendenciju da se malkice uspori porast broja novoobolelih - kazao je napominjući da je neophodno da se svi uključimo.

Direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Srbije prof. dr Nebojša Lađević rekao je da su protokoli u svakom gradu isti da se pacijenti leče na isti način.

On je dodao i da se svakodnevno preraspodeljuje kadar, te da će se u borbu uključiti studenti završnih godina koji će pomoći u vankovid sistemu, kao i da specijalisti i specijalizanti prelaze na rad u kovid bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙎‍♀️

    30. novembar 2020 | 11:08

    Iskoristite studente da rade, jer kolege moraju privatno da rade,tu rade za platu i radni staž, a biznis je privatno tu se narod dere🤑🤑🤑

  • Gagi

    30. novembar 2020 | 10:36

    A što omladinu i studente terate da rizikuju zarazu?Što ne platite dobrovoljce?Pa ko hoće neka se uključi a ne prisljavati mlade koji posle mogu zarazu preneti na porodicu.

  • Radoja

    30. novembar 2020 | 10:32

    Uključite i Lugare i Poštare da stvar bude ozbiljnija 😢😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA