• 8

Ministarka zaštite životne sredine o zagađenju: Potrebno više stanica za merenje kvaliteta vazduha

, Telegraf

Sledeće godine ćemo imati i subvencije za lokalne samouprave za zamenu kotlarnica

  • 8
VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE

Foto: TanjugZoran Žestić

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas će jedan od prioriteta u radu tog ministarstva biti kvalitet vazduha i da je potrebno da imamo mnogo više stanica za merenje kvaliteta vazduha u svim gradovima.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je noćas bio jako zagrađen vazduh u Beogradu i okolini i šta će ministarstvo uraditi po tom pitanju, Vujović kaže da će nakon usvajanja budžeta 2021. godinu moći da predstavi i neke veće projekte, ali da će svakako jedan od prioriteta biti i rešavanje zagrađenosti vazduha.

- Potebno je da imamo mnogo više mernih stanica u svim gradovima u Srbiji da bismo mogli da pratimo kvalitet vazduha. Sledeće godine ćemo imati i subvencije za lokalne samouprave za zamenu kotlarnica - kazala je ona.

Vujović je istakla da je potrebna tešnja saradnja sa jedinicama lokalne samouprave u rešavanju tog problema.

- Razgovaraćemo sa njima o zagađenju vazduha i lokalne samouprave su u obavezi da donesu i kratkoročne akcione planove, a one koje su ih usvojile da rade na primeni - naglasila je ministarka.

Upitana koja su tri prioriteta tog ministarstva, rekla je da će najviše aktivnosti biti po pitanju izgradnje fabrika za preradu otpadnih voda, upravljanja čvrstim otpadom i aerozagađenje što podrazumeva pošumljavanje i drugo.

Video: Da li meštani Zelenog brda znaju da je njihov kraj najzdraviji u Beogradu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    Placamo takse ekoloske svi privatnici...nikad zagadjenije sve vazduh ,voda ...gde ide taj novac...pitanje je🤔

  • iq

    A ona se baš razume u kotlarnice

  • Brankica

    Moze li ministarka da se pozabavi deponijom u Kovinu koja je nama na 20 metara pritom ispod nase kuce a najloni kod nas u njivi.Hvala Receno mi je da ce se neko pozabaviti tim problemom ali bezuspesno godinama

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima