≫ 

Đerlek: Pogoršanje stanja iz dana u dan je znak da treba doneti nove mere jer stare ne daju rezultat

- Moramo se boriti u celoj zemlji -  naveo je državni sekretar Ministarstva zdravlja

  • 20
Mirsad Djerlek Foto: Tanjug/Rade Prelić

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kaže za RTS da je pogoršanje situacije iz dana u dan signal da treba reagovati i doneti nove mere jer je, dodaje, očigledno da postojeće nisu dale rezultate.

- Ako uspemo da uspostavimo kontrolu novih mera i ako budemo imali masovniju podršku građana, koji treba da pokažu maksimalnu odgovornost, realno je očekivati da ćemo imati dobre rezultate. Rezultati se očekuju za 7-10 dana od stupanja na snagu novih mera - navodi Đerlek.

Dodaje da su kapaciteti u Beogradu su popunjeni, i da je i dalje više prijema pacijenata nego otpusta.

- Situacija u celoj Srbiji je teška i neizvesna, moramo se boriti u celoj zemlji -  naveo je državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navao da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana (koji bi trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu), veruje da je realno očekivati bolje rezultate.

Prema novim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo evaluirati situaicija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.

Rekao je da je broj novoobolelih u Beogradu u nekoj stagnaciji. Međitim, kovid kapaciteti su puni i lekari i direktori se trude da preraspodelom obezbede mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Video: Stevanović: Dok svi ne budemo poštovali mere imaćemo problem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    2. decembar 2020 | 09:03

    Srbi su to,i pored molbi svako vece objavljuju se snimci zurki koji se organizuju u kaficima pod kljucem, uzimaju stanove i prave zurke, ne vredi Srbija je to i luda omladina nasa!!!

  • Miki

    2. decembar 2020 | 10:11

    Zatvorite sve na 15 dana,apsolutno sve,prodavnice,markete,sve,najavite ranije da kupe ljudi brasno.Ko ne zna da mesi hleb neka crkne,taj ne treba ni da zivi. Samo tako moze da se zaustavi ovo,nikako drugacije,ja sa mislio da je ovo izmisljotina,evo islomi me vec 5 dana ne znam gde sam,deset puta jace nego kad je obicna prehlada.

  • Boža zemunac

    2. decembar 2020 | 09:06

    Evo ga još jedan prorok i vidovnjak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA