≫ 

Tri puta dnevno dopremamo kiseonik u Plavu halu: Pripadnici Civilne zaštite na ispomoć kovid sistemu

U trećem talasu najviše je pacijenata smešteno upravo u privremenu bolnicu Plavu halu

  • 0
Plava hala, Čačak RTS Printscreen

U privremenu kovid bolnicu u Čačku, takozvanu Plavu halu u Atenici, pripadnici civilne zaštite svakodnevno dopremaju boce sa kiseonikom. U trećem talasu najviše je pacijenata smešteno upravo u Plavu halu.

- Zdrastveni sistem je prenapregnut, a civilna zaštita pomaže dopremanjem boca sa kiseonikom tri puta dnevno, dezinfekcijom zdrastvenih i javnih ustanova od značaja - kaže načelnik Štaba za vanredne situacije u Čačku Bratislav Zečević, prenosi RTS.

Trenutno je angažovano devet lica, a tokom dana će biti formirana još jedna ekipa kako bi pomogli u poslovima, uključujući i dostavu hrane bolesnicima koji se nalaze u Plavoj hali u Atenici.

- Mislim da smo jedini grad u čitavoj Srbiji koji angažuje jedinice Civilne zaštite, ne samo na preventivnim merama, već i na operativnim merama. Tokom ove godine smo hiljade i hiljade metara kvadratnih dezinfikovali. Među njima javne površine kao što su dečija igrališta, zatim ulazi u stambene zgrade i neki haustori gde JKP nije moglo stići svojim mašinama - rekao je Zečević uz izraze zahvalnosti za radnike Sportskog centra "Mladost" i Vojsci RS sa kojima su radili u crvenoj zoni.

Video: Sforcan: Na Zvezdari dominira teška klinička slika, isti broj prijema i otpusta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA