≫ 

Cela Srbija uz Stefana u danu kad prima koštanu srž: Hrabro, izdrži, da majčino srce zaigra od sreće

"Ajmoo Stefaneee. Možeš ti to, dete"

  • 5
Stefan Subotić, leukemija, operacija Foto: Privatna arhiva/Telegraf

Nakon što smo objavili lepu vest da bi Stefan Subotić iz Belegiša danas trebalo da bude operisan i da primi koštanu srž od svoje majke, mnogi njegovi prijatelji iz rodnog mesta ostavili su emotivne komentare i poruke upućene hrabrom mladiću.

Poželeli su mu da uspe, da izdrži i iz ove teške borbe izađe kao pobednik.

Stefan se nalazi u bolnici u nemačkom gradu Flensburgu i za njegovo lečenje u prethodnom periodu prikupljana su sredstva pomoći. Juče je završio sa zračenjem celog tela i danas bi trebalo da bude operisanU ponedeljak je takođe hospitalizovana njegova majka Vera, koja će biti donor koštane srži

- Svi mi oko tebe znamo šta si prolazio i koliko si hrabar bio i ostao. Samo vas dvoje znate kako vam je. Nema boljeg donora od majke i na to i njena ljubav. Izdrži i ovo i da se vratiš u svoj Belegiš, koji je od prvog dana uz tebe. Hvala svim ljudima koji su dali bilo kakvu pomoć, pa čak i oni koji su lepu reč uputili, pomislili na tvoje ozdravljenje. Svi smo danas u mislima sa tobom i sa molbom da uspeš, i da majčino srce zaigra od sreće - jedan je od komentara.

- Sve si pregurao hrabro, sa osmehom, svi to znamo. A samo ti i tvoja majka znate pravu istinu. Nema boljeg donora od majke. Danas smo svi uz vas. Izdrži.

- I naša porodica je prošla kroz ovaj pakao sa sinom. Treba samo da se veruje lekarima jer oni znaju šta rade. Naš sin posle transplantacije je živ i zdrav, završio fakultet, doktorirao i danas vodi svoju privatnu kompaniju. Davno smo zaboravili 1996. godinu. Puno sreće dečaku, ovo je za njega novi život.

- Izdrži, budi pozitivan kao i do sada, pobedićeš i vratićeš nam se zdrav.

- Verujemo u Tvoju snagu i volju, verujemo da ćeš uspeti!

- Ajmoo Stefaneee. Možeš ti to dete.

Stefan Subotic Foto: Facebook/Stefan Subotic

Stefan je do sada prošao kroz tri ciklusa hemioterapije i osam zračenja. Kada je nađen stopostotni donator, sve je bilo spremno za transplantaciju.

Ali poslednjom analizom krvi, utvrđeno je da blasti nisu u potpunosti nestali, i da se bolest vratila agresivnija i jača. Čeka ga težak put ka ozdravljenju, i nada da će dobiti ovu životnu bitku.

Ovaj divni mladić obratio nam se krajem oktobra sa molbom da mu pomognemo:

- Dragi i dobri ljudi, imam 22 godine i umesto da živim život, već četiri duge godine se borim sa akutnom limfoblastnom leukemijom. Lečim se u Nemačkoj (jer u Srbiji za mene nema leka) i to vašim porukama i donacijama. Bolest je veoma uporna i vraća se. Poslednja terapija koju sam primao je uspela da ubije dve od tri teške mutacije raka. Ostala je jos jedna koju mi upravo leče u Flensburgu u bolnici. Čim uđem u remisiju, odmah mi se mora raditi nova transplantacija koštane srži. Nema odlaganja, jer bi to značilo gubitak života. Ako ne budem imao 163.000 evra, vratiće me kući u Srbiju... znate svi šta bi to značilo - rekao nam je tada Stefan.

Rok za prikupljanje novca bio je mesec dana.

- Lek postoji, treba samo novac! Neka mi neko kaže kako da dođem do tolikog novca? Molim vas za pomoć! Koliko li samo košta mladi život? Zaista bolno! Ne znam šta je bolnije, da li bolovi i muke od bolesti ili strah od ishoda! Želim da ozdravim! Gde i kako da moja porodica prikupi toliki novac u ova teška vremena bede i nemanja? Neka nas neko bar posavetuje. Pomozite na bilo koji način.

Video: Beba Sofija nam maše iz bolnice i ima lepe vesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna mama

    8. decembar 2020 | 14:37

    Gospode Bože pomozi ovom detetu 🙏!

  • Ana

    8. decembar 2020 | 13:44

    Boze cuvaj nam Stefana, da se vrati nasmejan svojoj majci🙏🙏🙏

  • Jeja

    8. decembar 2020 | 14:55

    Od srca ti zelim da ozdravis i da bude sve uredu,drzi se hrabar si momak bice sve uredu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA