Posle Trstenika i Aleksandrovca i Ćićevac uveo vanrednu situaciju: 16 novoobolelih, ukupno 261

U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virus korona potvrđen kod 6.364 osobe

  • 0
Ćićevac Printskrin:Youtube/ RTV Krusevac

Zbog pogoršanja epidemiološke slike i sve većeg broja novoinficiranih, Opštinski krizni štab u Ćićevcu uveo je vanrednu situaciju u ovoj opštini.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac preporučili su poooštrene mere za opštinu u kojoj je do sada od početka epidemije registrovan 261 slučaj KOVID-19, pišu Novosti.

Među novooinficiranima iz Rasinskog okruga je prema poslednjim pristiglim rezultatima čak 16 iz Ćićevca, što je ozbiljan broj za malu opštinu. Procene stručnjaka su da će se loš trend rasta novobolelih nastaviti i u narednim danima. Prema zvaničnim podacima na teritoriji opštine dva smrtna slučaja se dovode u vezu sa novom virusnom infekcijom.

U opštini navode da su iz sopstvenih sredstava angažovali još jednog lekara i vozača saniteta, a uz podršku donatora postavljene su i barijere u čekaonici i u samoj ordinaciji KOVID ambulante u Domu zdravlja, tako da je sada potpuno odvojeno kretanje KOVID pozitivnih pacijenata i drugih osoba kojima je potrebna pomoć lekara.

Ćićevac je treća opština u Rasinskom okrugu u kojoj je na snazi vanredna situacija, a još pre dva meseca, to su učinile opštine Trstenik i Aleksandrovac. U Rasinskom okrugu je od početka epidemije virus korona potrvđen kod 6.364 lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA