≫ 

Kisić Tepavčević: Veći je broj težih formi bolesti

- Manje je opterećenje na ambulante koje se poslednjih dana smanjilo za trećinu u odnosu na onaj maksimum koji smo imali - kaže Kisić Tepavčević

  • 5

Odluka Kriznog štaba posle današnje sednice je da sve restriktivne mere budu na snazi do petka, 18. decembraTada će biti održana nova sednica Kriznog štaba na kojoj će biti odlučeno da li će biti usvojene nove mere ili će promeniti postojeće. 

Prema rečima ministarke Darije Kisić Tepavčević, trenutno je manji broj pregleda, kada su u pitanju bolnice koje imaju ambulante, ali ono što zabrinjava je što je veći procenat onih koji zahtevaju hospitalizaciju. Veći je broj težih formi bolesti. Ali ako je nešto obećavajuće u ovom momentu jeste manji broj pregleda i manje opterećenje na ambulante koji se poslednjih dana smanjio za trećinu u odnosu na onaj maksimum koji smo imali - rekal je Kisić Tepavčević.

Upitana da li osim Beograda ima novih žarišta, Kisić je odgovorila da je u svim gradovima i mestima u Srbiji virus prisutan, a da su žarišta upravo najveći gradovi.

Pored Beograda, navela je da su to Novi Sad, Kragujevac...

Na pitanje da li ima novosti kada će vakcina stići u Srbiju, Kisić je istakla da naše državno rukovodstvo od samog početka komunicira sa svim proizvođačima vakcina i podsetila da nijedna vakcina do sada nije registrovana u zemlji porekla.

Video: Zaseda Krizni štab, očekuju se PCR i karantin za ulazak u Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    14. decembar 2020 | 19:13

    Uvalila se ova bas lepo!!!

  • Vaske

    14. decembar 2020 | 18:08

    Žena nije na prvoj liniji fronta tako da nije kompetentna da daje bilo kakve izjave za javnost. To je mogla bilo koja pismena osoba da pročita sa "idiota".

  • J...

    14. decembar 2020 | 21:37

    Rusi su registrovali svoju vakcinu!!svima je jasno da hoce da nas vakcinisu fajzerovim vakcinama!sramno!i zato ovakav otpor oko vakcine!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA