≫ 

Koje mere važe za vikend u Srbiji, a koje od ponedeljka?

- Analizirali smo trenutnu situaciju i nastavili ono što smo imali do sada, vikend će biti isti kao i prethodni, sve mere koje su do sada bile na snazi do daljnjega će ostati - naveo je Gojković

  • 26

Sve preventivne mere koje su bile na snazi do danas nastavljaju da važe, predstojeći vikend će biti isti kao i prethodni. O merama koje je jutros doneo Krizni štab govorio je danas na konferenciji za novinare Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

- Analizirali smo trenutnu situaciju i nastavili ono što smo imali do sada, vikend će biti isti kao i prethodni, sve mere koje su do sada bile na snazi do daljnjeg će ostati, od 20. decembra svi građani koji ulaze na teritoriju Srbije moraju da imaju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Državljani Republike Srbije moraju da imaju PCR test ne stariji od 48 sati ili ukoliko ga nemaju idu u kućni karantin - rekao je Gojković.

Razgovarano je i o daljim merama koje će se preduzimati, a one prvenstveno zavise od aktuelne epidemijske situacije, smatra Gojković.

- U ovom trenutku smo uspeli da krivu zaražavanja zaravnamo, u zavisnosti od toga donećemo ili restriktivnije mere ili mere popuštanja. Od ponedeljka će biti moguće da ustanove kulture, pozorišta, bioskopi, galerije, muzeji njihovo radno vreme će biti produženo, do 20 ili do 21 sat, videćemo. Retko da su nam se posetioci ustanova kulture razboljevali, jedini problem su zaposleni, pošto je nemoguće da scenski umetnici, glumci na sceni nose maske, postoje određeni protokoli, i najveći deo odgovornosti na rukovodiocima kulturnih ustanova da ne bi došlo do zaražavanja glumaca, zaposlenih... - najavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo i član kriznog štaba.

Današnji presek

U Srbiji je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod 4.910 osoba, a za isto vreme preminuo je 51 pacijent.

Testirano je 16.740 osoba, od čega je 29,33 odsto pozitivno.

Na respiratoru je 349 pacijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    18. decembar 2020 | 15:47

    Novaaa godinaaa samo sto nijeee neka se pevaa neka se pijeee ojsaaa 🕺🏼🕺🏼💃💃🍻🥂🍸🎺🎺🎼

  • Vratiće se rode

    18. decembar 2020 | 18:55

    Važno je da ste do dvadesetog pustili sve da uđu u Srbiju, a nas privatnike ko j..e... Mi i ne moramo da radimo, možemo da pocrkamo... SRAMOTA

  • joca

    18. decembar 2020 | 17:08

    Pa koje mere vaze,a koje ne vaze,samo nesto obilazite temu kao kisa oko kragujevca,sta vazi za vikend,a sta od nedelje!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA