Mladog poštara iz Svrljiga izgazio vepar: Na putu do sela zastao da pogleda divlje prasiće

* Mladić prebačen u Klinički centar Niš * Zadobio kontuzije glave, povređen kuk i brojna nagnječenja

  • 6
Divlji vepar

Foto: Shutterstock

Noseći poštu meštanima u zaseoku Trojica, ka selu Izvor, poštara iz Svrljiga napao je juče divlji vepar. On je mopedom krenuo ka selu i videvši divlju svinju sa prasićima zastao je da ih pogleda, kada mu je iza leđa prišao vepar koji ga je najpre ugrizao za nogu, a potom ga izgazio, zbog čega je mladi poštar prebačen u niški Klinički centar.

Iz policije kažu da im je u četvrtak oko 12.45 prijavljeno da je u zaseoku Trojica muškarca napao divlji vepar i da je on, zbog povreda, srećom ne opasnih po život, iz svrljiškog Doma zdravlja prebačen u niški Klinički centar gde je zadržan na lečenju, a da policija utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Prema saznanjima Južnih vesti, 28-godišnji poštar M. M. je, kao i mnogo puta do sada, krenuo službenim mopedom ka selu da odnese poštu kada je u jednom zaseoku usput ugledao divlju svinju sa prasićima.

- Stao je da ih pogleda kada je odjednom osetio kao da se moped zajedno sa njim podiže. Divlji vepar ga je onda ugrizao za levu nogu, a kada je pao, vepar ga je izgazio, bukvalno je skakao po njemu - prepričava za Južne vesti jedan od njegovih kolega.

Kontuzije glave, povređen kuk i brojna nagnječenja koje je zadobio mladi svrljiški poštar bilans su njegovog neobičnog susreta sa tom divljom životinjom. Iako srećom nisu opasne po život, zbog brojnih povreda koje je zadobio, on je zadržan na lečenju u Kliničkom centru Niš.

Grdosije u svrljiškim šumama i od preko 200 kg

 

Već je poznato da se radi o zaista opasnoj životinji, posebno kada brani teritoriju, ženku ili mladunce, kao i to da u svrljiškim šumama na skoro 500 kvadratnih kilometara obitavaju zaista ogromni primerci, pokazuje i letošnji odstrel svrljiških lovaca.

Naime, u svrljiškom selu Burdimo, sredinom avgusta ove godine, lovac Vladica Savić iz tog sela odstrelio je divljeg vepra teškog 205 kilograma.

Brojni su primeri i susreta meštana sa tim grdosijama, ljudi je sve manje u selima, manje ih je i u poljima i njivama, pa se i životinje sve više približavaju naseljenim mestima u potrazi za hranom.

Svrljiški lovci kažu da skoro svake lovne nedelje naiđu na po nekog kapitalca, da umeju da pričine ozbiljnu štetu usevima, kao i da se prosečna težina veprova sa kojim se susreću, ali i od kojih često stradaju i lovački kerovi, kreće od 120 do 160 kilograma.

- Kada se osete ugroženim, važe za vrlo agresivne i jake životinje - kažu lovci.

Ovoga puta je njihovu snagu, ni kriv ni dužan, na sebi osetio i mladi svrljiški poštar koji se oporavlja od neobičnog susreta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    19. decembar 2020 | 10:02

    Mog poštara rastrgao pas, mlad dečko ne zna sta ga snašlo. Sav pocepan

  • JA

    19. decembar 2020 | 11:13

    Samo je cuvala svoje mladunce kao i svaka zivotinja.

  • JA

    19. decembar 2020 | 10:53

    I neka je, samo brani svoje mladunce za svaki slucaj. Sta ima da ih zagleda iz blizine. Svaka zivotinja to vidi kao pretnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA