≫ 

Janković: Intenzivna nega KC Niš na ivici maksimalnih kapaciteta, trenutno ima više od 60 pacijenata

Jedanaest pacijenata je iz Niša, dok su ostali iz Jagodine, Preševa, Gnjilana, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Kladova

  • 2
Klinički centar Niš, KC Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

Intenzivna nega kovid bolnice Kliničkog centra Niš je pod konstantnim pritiskom već devet meseci, a posebno u ovom trećem piku epidemije korona virusa kada je gotovo svakog dana na ivici maksimalnih kapaciteta, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković.

- To je trenutno jedna od najkompleksnijih i najvećih jedinica intenzivne nege u kovid sistemu, čiji je maksimalni kapacitet oko 70 kreveta za lečenje najtežih pacijenata - rekao je Janković za Pink.

Naveo je da je intenzivna nega, naročito u ovom trećem piku epidemije korona virusa, gotovo svakog dana na "ivici maksimalnih kapaciteta" i da trenutno ima više od 60 pacijenata, od kojih je 11 iz Niša, dok su ostali iz Jagodine, Preševa, Gnjilana, Gračanice, Kosovske Mitrovice, Kladova...

- I dalje traje borba za ljudske živote, naročito onih najteže obolelih. Jako je teško i ne stiče se utisak da situacija popušta, ali nemamo trend povećanja i nadamo se da će se to zadržati - rekao je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    20. decembar 2020 | 12:16

    Još će nam covid bolnica trebati kako je krenulo, a tek su počeli praznici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA