≫ 

Milica za Telegraf.rs otkriva sve detalje: Kako se izgubilo dvoje mladih i gde su bili celu noć?

"Zaglavili smo se dva puta. Tad smo odlučili da napustimo vozilo i krenemo pešaka", priča Milica za Telegraf.rs

  • 80

Milica Mirjanić (20), devojka iz Beograda koja je nestala zajedno sa svojim dečkom Stefanom u subotu, a kojusu u nedelju veče pronašli pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS,) oseća se dobro. Ona je u prvoj izjavi medijima za Telegraf.rs do detalja ispričala šta se dešavalo u prethodnoj noći tokom dramatične potrage. 

- Dobro smo posle ovih 40 sati, koliko je prošlo od trena kad smo se izgubili. Naišli smo na jednu kolibu u kojoj borave drvoseče, i koju smo obili i ušli u nju. Unutra je bila peć koja nije bila dobro razrađena pa smo spavali napolju u vreći za spavanje. Bilo je hladno, ali snašli smo se. Probudili smo se u 5 ujutru, otkad smo sišli sa glavnog puta nismo imali signal - priča ona za Telegraf.rs.

Kako nam kaže, nisu bili gladni jer su imali hrane za nekoliko dana. Hrane je bilo i u toj kolibi a i oni su poneli zalihe sa sobom. Priča da su se zaglavili jer je na putu bilo mnogo snega.

GSS potraga Stefan i Milica zagrljaji Foto: Telegraf

- Navigacija nam je pokazala put koji je bio još gori od onog kojim smo krenuli. Zaglavili smo se dva puta. Tad smo odlučili da napustimo vozilo i krenemo pešaka kako bismo našli neku kolibu gde ćemo se skloniti. Nadali smo se da tu ima nekih drvoseča koji bi nam pomogli - kaže naša sagovornica.

A upravo u momentu kada su se po drugi put zaglavili na lošem putu prekrivenim snegom, Milica je, kako kaže, osetila strah.

-  Uplašila sam se kad smo se zaglavili, međutim, kada smo videli kolibu u kojoj je bilo drva i hrane, strah me je popustio u toku noći. Međutim, ujutru oko 9, 10 sati me je panika uhvatila ponovo. Zahvalila bih se svima, pre svega GSS, ali i čoveku u čijoj smo kolibi boravili, on se zove Ivica i ostavili smo mu poruku, da nas pozove, kako bismo mu nadoknadili pričinjenu štetu - navodi Milica.

Na pitanje da li će se ponovo upuštati u ovakve avanture, Milica u šali odgovara:"Pa to sad ne smem da kažem jer je tata pored mene".

Dodaje da od planinarenja, uprkos "malom paklu" kroz koji su prošli ona i Stefan, neće odustati, ali navodi da će ubuduće biti obazriviji i da se u ove avanture neće upuštati sami.

Dvoje mladih pronašli su pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije (GSSS). A Mirjanić se zahvalio i ostalima koji su dali značajan doprinos da se dramatična potraga završi sa srećnim krajem. On se zahvalio svima koji su danas bili uključeni u potragu, a to su bili, između ostalih,  predsednik Comtrade Grupe Veselin Jevrosimović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, načelnik Policijske uprave za grad Beograd, pukovnik Veselin Milić, kao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Video: Emotivna izjava Miličinog oca: Osećam se čudno, prolazi mi kroz glavu šta su prošli. Hvala svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Meksa

    20. decembar 2020 | 23:59

    Koliko se život malo ceni možemo videti od ovo dvoje nevaspitanih mladih ljudi. Odluka o odlasku u bespuća je ravna samoubistvu , helikopter , sluzbe spasavanja, troskove treba dostaviti njihovim porodicama. Ja ne razumem zašto naša država ne donese zakon da se na ovakve puteve i avanture ne sme kretati bez opreme , vodiča i ljudi koji su registrovani za stručne vodice sa licencom. Ovo nije prvi put , zadnjih godina vlada opšta pomama za odlaskom na avanturistički pohod na neku planinu . Svaki put se neko oglašava i alarmira da je neko izgubljen , kom si se javio kad kreneš u nepoznato i ko zna pod kakvim uslovima? Zapitamo se šta radimo dok ne bude kasno , ovakvim postupcima tragedije će biti neminovne . Treba pod hitno doneti dopunu zakona kretanja u prirodi , ponašanja za odredjene delove i kategorisati strogo gde se ne sme bez ovlaštenja agencije koja organizuje planinarenje ili taj izlet.

  • Gile

    20. decembar 2020 | 23:52

    Tim putem jedva prolazi Lada 4x4 a oni usred zime krenuli putničkim Pežoom koji jedva preskače rupu na asvaltu,strašno.

  • Putin

    20. decembar 2020 | 21:31

    Stvarno ne znam sto su cimali GSS ako su tu bili Vulin i Vucic...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA