Nova kovid bolnica u Kruševcu primila prve pacijente: Tokom dana još hospitalizacija s teškom slikom

U toj zdravstvenoj ustanovi sa 500 ležajeva lečiće se pacijenti, ne samo iz Rasinskog okruga već i iz Južne i Centralne Srbije i sa Kosova i Metohije

  • 0
VUCIC KRUSEVAC KOVID BOLNICA Nova bolnica u Kruševcu Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nova kovid bolnica u Kruševcu primila je prve pacijente. Reč je o dve osobe obolele od kovida-19, a tokom dana očekuje se prijem još desetak pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Doktor Vladan Cvetanović, koordinator bolnice kaže da su dobro opremljeni i da se pored svakog pacijenta nalazi respirator sa mogućnošću i za invazivnu i za oksigenu terapiju, prenosi RTS.

- Pored svakog bolesnika se nalazi najsavremeniji monitoring, najsavremenije infuzione pumpe, pumpe za prehranu pacijenata, rendgen aparati koji su pokretni, dijalizni aparati tako da što se tiče opreme bolnica je sjajno opremljena - rekao je Cvetanović.

Bolnica ima tri objekta - dijagnostički centar, poluintenzivnu negu za 350 pacijenata i intenzivnu negu sa 150 postelja.

U toj zdravstvenoj ustanovi sa 500 ležajeva lečiće se pacijenti, ne samo iz Rasinskog okruga već i iz Južne i Centralne Srbije i sa Kosova i Metohije. O njima će brinuti blizu 700 lekara, medicinskih i nemedicinskih radnika iz svh krajeva Srbije.

U Kruševcu je posle četiri meseca izgradnje otvorena nova kovid bolnica, druga posle Batajnice.

- Bolnica u Kruševcu je spomenik budućnosti i govoriće o delima koje smo preduzeli u kratkom i teškom vremenu za naš narod - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Video: Najnovija odluka Kriznog štaba: Nove mere stupaju na snagu odmah

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA