≫ 

Ovako psi pomažu srpskim policajcima u savladavanju naoružanih, pronalasku i otkrivanju narkotika

Formiranje ovakvog centra ima za cilj obuku i uzgoj pasa koji će biti angažovani na teritoriji cele zemlje i na svim graničnim prelazima

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas delu obuke za vodiče i dresuru službenih pasa Čete vodiča službenih pasa posebne jedinice policije Policijske brigade i najavio formiranje regionalnog centra za uzgoj i dresuru službenih pasa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ministar Vulin je objasnio da formiranje ovakvog centra ima za cilj obuku i uzgoj pasa koji će biti angažovani na teritoriji cele zemlje i na svim graničnim prelazima kako bi pomogli policijskim službenicima u sprečavanju šverca narkotika, duvana, krijumčarenja ljudi, otkrivanju eksploziva i svih drugih vidova krivičnih dela u kojima službeni psi mogu biti od pomoći.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je naveo, znajući da su dobro dresirani službeni psi pouzdan oslonac policajcima u izvršavanju zadataka, nastaviće da unapređuje rad vodiča službenih pasa i ulaže u njihovo opremanje.

Vodiči službenih pasa u vežbama poslušnosti, spretnosti, savladavanja naoružanog lica, pronalaska i otkrivanja opojnih materija i narkotika, prikazali su obučenost i spremnost službenih pasa da pomognu policajcima u sprečavanju krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA