Situacija sa koronom u Vojvodini se napokon stabilizuje: Obolele još 974 osobe, najviše u Novom Sadu

Trenutno, u Vojvodini je aktivno 39.011 slučajeva

  • 3
Klinički centar Vojvodine Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je u toku prethodnog dana registrovano 974 novih slučajeva korona virusa, uz ocenu da je situacija i dalje vanredna sa stabilizacijom trenda obolevanja na visokim nivoima.

Najveći broj slučajeva registrovan je u Novom Sadu - 260, a situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Trenutno, u Vojvodini je aktivno 39.011 slučajeva, ali se dodaje da je taj broj verovatno daleko veći, kao i da broj polako opada.

Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu (11.830), potom sledi Zrenjanin sa više od 3.200, Pančevo sa više od 3.000, Subotica sa više od 2.000, Bačka Palanka sa više od 1.700, Kikinda sa više od 1.300, Vrbas, Žabalj i Ruma sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    25. decembar 2020 | 13:33

    isto je i u zrenjaninu ko god ima blage simptome nerade mu test ali ga ubeleze da ima i kuci u karantin

  • Vu

    25. decembar 2020 | 11:48

    Ovo je daleko od tačnog, jer se maksimalno izbegava testiranje. Primer je Bačka Topola gde se upisuje za pregled u kovid ambulanti. Kada se dođe na red sestra daje broj telefona na koji treba da a se javi. Moj otac od 82. godine tako prošao. Ima temperaturu, kašlje i sav je premoren. Nazvao je i lekar mu preko telefona rekla šta pije vitamine, paracetamol i antibiotik. Znači uključila antibiotik bez pregleda pacijenta. Pre dva dana i majka dobila temperaturu i kašlje nazvala i zakazali pregled za subotu. Ako je tako svuda normalno da pada broj zaraženih jer nikog ni netestiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA