≫ 

Ovo su mere koje važe za vikend: Stroga kontrola, kovid redari, posebno upozorenje za planine

* Medicniski deo Kriznog štaba protiv popuštanja * Prodavnice rade za vikend do 20 sati

  • 2

Dr Branislav Tiodrović na današnoj konferenciji za medije rekao je da je medicinski deo Kriznog štaba protiv popuštanja, te da su bili voljni da naprave izuzetak za predstojeći vikend kako bi se smanjile gužve u kupovini.

On je rekao da će ugostiteljski objekti, tržni centri, trgovinske radnje... raditi i ovog vikenda do 20 časova.

- Radiće se do 20 sati prodavnicama i ugostiteljskim objektima, da bismo ostavili više vremena za kupovinu. U tržnim centrima moraju u potpunosti funkcionisati njihovi kovid redari. Primećeno je da to nije bilo striktno, sad je odlučeno da tu bude stroga kontrola. Isto u trgovinskim objektima... - rekao je navodeći da su nošenje maski i distanca neophodni.

- Revidirali smo jedan deo o uredbi koja po kupcu ili korisniku treba da bude korišćena. Greška je bila verovatno da to bude 4kv. To smo podigli na 9kvm. Tako je u Ušću pisalo da može biti 15.000 ljudi.

Oštro i rigorozno će se kontrolisati hoteli. Posebno moram da opomenem hotelijere na Kopaoniku i Zlatiboru. Imamo mogućnost veće kontrole nego što je to bilo pre - upozorio je.

Sa današnjim danom preminulo je 2.931 osoba u Srbiji od posledica korona virusa. Hospitalizovan je 81 radnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA