≫ 

Kakve mere će biti za praznike? "Proslava Nove godine može da dovede do novog talasa 15. januara"

Ne očekuje da će biti promene stava na najavljenoj sednici u ponedeljak

  • 59

Proslava Nove godine mogla bi dovesti do novog talasa epidemije korona virusa sredinom ili u drugoj polovini januara, upozorio je danas na konferenciji za medije posle sednice Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović.

Prodavanje karata bi moglo da dovede do toga da već 15, 20. januara imamo novi talas i pikove sa najgorim brojkama. To nam ne treba - kazao je on.

Dalje je naveo da mere nisu mogle biti ranije donete zbog toga što brojke nisu bile zadovoljavajuće.

- Mi svakog dana ocenjujuemo situaciju nadajući se boljim rezultatima, a to ne ide tom dinamikom. Danas smo se ipak odlučili da regulišemo vikend. Da stanovništvu omogućimo uslove da zadovolje svoje potrebe. Ni u ponedeljak ne očekujem da ćemo promeniti stav. Objektivno nemamo uslova da kažemo da će biti dočeka Nove godine na kakav smo navikli. Hajde da obeležimo praznike u krugu porodice. Ako to ispoštujemo, u budučnosti ćemo stvoriti uslove da praznike proslavimo kako treba.

Niko nije tražio saglasnost. Niko nije dobio saglasnost za proslavu. Zbog čega neko nešto organizuje, a ne samo da nije pitao nas, nego ni svoju lokalnu samoupravu - rekao je odgovarajući na pitanje o tome kakve se mere predviđaju za praznike i zašto o tome nije doneta odluka ranije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    25. decembar 2020 | 15:55

    Digitalna proslava od kuce jer moze da dovede do novog talasa 15.januara.Ako slavite Bozic to ce da dovede to novog talasa 22.januara.Ako slavite sv.Jovana Krstitelja to ce da dovede do talasa 5.februara.Ako slavite sv.Savu to ce da dovede do novog talasa 10.februara.Ako slavite sv.Tri Jerarha to ce da dovede do novog talasa 27.februara.Ako slavite sv.Trifuna to ce da dovede do novog talasa 1.marta.Ako slavite Sretenje to ce da dovede do novog talasa 2.marta...Moze ovako do sutra sa izgovorima.

  • Pavle

    25. decembar 2020 | 15:59

    Dobro je poznato čiji restorani i klubovi nisu ni prestajali sa radom...

  • Marko

    25. decembar 2020 | 18:05

    Koja proslava???? Šta slave??? Što ljudi umiru.... Ja sam jedva preživeo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA