Žena u kritičnom stanju u Paraćinu preminula odmah po prijemu u bolnicu: "Ne lečite se sami"

Starija ženska osoba (77) preminula je odmah po prijemu u Opštu bolnicu u Paraćinu

  • 6
Kovid ambulanta Doma zdravlja Vračar

Ilustracija, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Broj hospitalizovanih pacijenata na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu nepromenjen je u odnosu na jučerašnji dan – 62, ali je jedna starija ženska osoba (77), od devetoro novoprimljenih tokom prethodna 24 sata, preminula odmah po prijemu jer je već bila u kritičnom stanju.

Iz tog razloga lekari ponovo upozoravaju građane da ne pokušavaju da se leče sami ako imaju simptome kovid-infekcije. Potrebno je da se odmah jave lekaru, a ne da čekaju da se razvije teška klinička slika, pišu Novosti.

Inače, tokom prethodna 24 sata bilo je osam otpusta sa kovid-odeljenja, na kom je i dalje jedan oboleli intubiran, a petoro su na neinvazivnoj ventilaciji.

Prema izveštaju kovid-ambulate Doma zdravlja, broj pregleda se održava na istom nivou, a protekle srede su se na prvi pregled ili kontrolu javila 124 pacijenta. I iz ove ustanove stiže upozorenje da građani koji imaju siptome i sumnjaju na koronu treba da se jave što pre, a ne kasno popodne ili uveče. Za pregled i dijagnostiku svakog pacijenta potrebno je oko dva sata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    25. decembar 2020 | 17:54

    Da se jave sami i da ne cekaju dok nije jasno? Dosta njih poznajem koji su imali temperature, glavobolje, grlo ih bolje, kasalj i nikog nisu testirali

  • Znam

    25. decembar 2020 | 18:07

    Ljude koji su čekali i po 10h, za testiranje. A posle toga lekovi od 5000 din.

  • haj

    25. decembar 2020 | 17:59

    Nego da hi vi do kračite ko što ste hi sve po bili ko ji je došo u bolnicu narod više ne sme da ide u bolnicu mora sam da se leči kako zna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA