Šta se dešavalo na sednici Kriznog štaba i kako je postignut sporazum: Traženo radno vreme do 17

U 15 časova bi trebalo da bude održana i poslednja ovogodišnja konferencija za novinare Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa

  • 35
Sednica Vlade Srbije Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Ministri u Vladi Srbije održaće danas poslednju sednicu u ovoj godini na kojoj se očekuje da usvoje odluku o merama za praznike koju su juče doneli članovi Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa.

Krizni štab je juče, da podsetimo, doneo odluku da nema organizovanog dočeka Nove godine, niti reprize. Tačnije, ugostitelji će 31. decembra 2020. godine , i 1. januara raditi do 18 sati.

Nadalje, do 11. januara, na snazi ostaju važeće mere, a to je da svi objekti rade do 20 sati.

- To važi i za Božić - navodi izvor iz Kriznog štaba za Telegraf.rs.

Otkriva da je na jučerašnjoj sednici štaba pronađen kompromis između medicinskog dela štaba i predstavnika vlasti. Medicinski deo je, naime, tražio da ugostitelji poslednjeg dana u godini rade još kraće, ali da je postignut dogovor da rade do 18 časova.

- Medicinski deo štaba je tražio da ugostitelji rade do 17 časova. S obzirom na to da je postignut dogovor da im se dozvoli rad do 18 sati, očekujemo da takvu odluku usvoji i Vlada na današnjoj sednici - navodi naš izvor.

On dodaje da je sledeća sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa zakazana za ponedeljak, 11. januar. 

- Tada ćemo ponovo sagledati epidemiološku situaciju i odlučivati o daljim merama. O njihovom ublažavanju, ili pooštravanju, sve zavisi od podataka o broju novih zaraženih, hospitalizacija... - navodi naš izvor.

Krizni štab Sednica Kriznog štaba Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Nakon jučerašnje sednice, članovi štaba nisu davali izjave, već bi danas u 15 sati trebalo da bude održana poslednja ovogodišnja konferencija za novinare. 

Poslednji presek stanja

U poslednjih 24 sata u Srbiji je korona virus potvrđen kod 2.559 osoba, od ukupno testiranih 11.190.  Istovremeno, od posledica kovida 19, preminula su 43 pacijenta.

Trenutno je u zdravstvenim ustanovama i privremenim bolnicama hospitalizovano 9.728 pacijenata, od kojih 288 diše pomoću respiratora. 

Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

Od početka epidemije, pa do 28. decembra u 15 časova, u Srbiji je korona registrovana kod 328.619 osoba. Od marta do danas kovid 19 je uzeo 3.073 života.

Ukupno je koronu testirano 2.253.975 osoba.

Video: Tiodorović upozorava hotelijere na Kopaoniku i Zlatiboru

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R9

    29. decembar 2020 | 08:29

    Ne stvarno, ovo izgleda kao da ste pregovarali o nekoj bas ozbiljnoj odluci... A svi znamo da ce ljudi umesto doceka, otici na novogodisnji rucak. Opet ce biti puno i samo od sebe pravite baba roge. Znamo i da neki klubovi u gradu rade zurke od 6 ujutru. Da neki mocnici ne postuju i ovako mere jer im se moze. A da neki veliki objekti koji imaju milionske promete na dnevnom nivou, jednostavno rade i placaju kazne jer im se to vise isplati... I opet na kraju ispastamo mi sitni, sirotinja. Samo ste sebe ogradili od odgovornosti. Oni koji su se cuvali do sad i danas ce. Oni koji nisu postovali mere, nece ni danas.

  • Nikola

    29. decembar 2020 | 09:04

    A na Zlatiboru se uveliko organizuje docek i repriza , ko je ovde lud !!!???

  • ceda

    29. decembar 2020 | 08:05

    Jedine i prave mere bi bile i imale efekta kad bi vas neko zatvorio...to bi bilo najbolje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA