Roditelji preminuli, žena ga napustila: Milivoje sada brine o dvoje dece, treće rođeno bez ruku

MIlivoju su najpre umrli otac i majka, a onda se rastao i od supruge i prešao u Botunju, da se svojom bezgraničnom ljubavlju prema svojoj deci bori za njihovo bolje sutra

  • 38
Milivoje Lazarević, samohrani otac, Botunja Foto: Privatna arhiva

Za Milivoja Lazarevića (46) iz sela Botunja kod Brusa, koji živi u dotrajaloj kući staroj gotovo 100 godina, samo je jedna stvar važna - da kraj njega odraste njegovo dvoje dece koje pokušava da izvede na pravi put, uprkos nedaćama koje su se, posebno minule godine, nizale jedna za drugom, poput bisera na lančiću.

Milivoj je skroman čovek - skromno priča, skromne su i njegove želje uvek usmerene na sina Aleksandra (5) i ćerkicu Anđelu (3) koji poslednje mesece provode bez majke. Milivoj i njegova bivša supruga rastali su se jula ove godine, a ovaj samohrani otac smatra da je tako ipak - najbolje.

- Bili smo 10 godina zajedno. Pet godina nismo imali decu, a onda nam se rodio sinčić Aleksandar. Živeli smo u Beogradu do njegovog rođenja, pa smo posle toga prešli u Botunju, ovde kod mene. Onda smo ponovo živeli u Beogradu, u njenom stanu, ja sam tamo radio na građevini. Sve se desilo jedne večeri, pre šest meseci, kada nas je isterala iz stana - započinje Milivoje za Telegraf.rs.

Kako kaže, jednog dana, kada je došao sa posla, deca su mu se požalila da ništa nisu jela ceo dan.

- Izbila je svađa i posle te noći smo se rastali, ona sada živi u Beogradu, a decu ne viđa - tvrdi ovaj samohrani otac i nastavlja:

- Ovako je bolje, ipak. Radnici iz Centra za socijalni rad Brus su dolazili i dok je supruga bila sa nama, i videli su u kakvim uslovima su živela deca. Posle toga su dolazili ponovo i videli da im je sada bolje, da su deca čista, namirena, a ja sam podneo zahtev za starateljstvo - kaže naš sagovornik dodajući da Aleksandrova i Anđelina majka ni ne želi da se bori za starateljstvo nad decom.

Kako iz Centra za socijalni Brus kažu za Telegraf.rs, ovaj Centar postupao je u skladu sa Zakonom i stručnim postupkom i procedurom kada je slučaj Milivoja Lazarevića u pitanju.

Ova teška godina donela je Milivoju, pored rastanka sa suprugom, i smrt oba roditelja. Najpre je marta preminuo otac. Juna je Milivoje izgubio i majku koja je bila bolesna i o kojoj je morao da se stara u kući u Botunji gde sada živi sa svojom decom.

Treće dete rođeno bez ruku

A kako priča, njegova bivša supruga i on dobili su posle ćerkice Anđele, 2019. godine, još jedno dete, rođeno bez gornjih ekstremiteta koje se danas nalazi u Zvečanskoj u Beogradu.

- Do dana porođaja su nam lekari tvrdili da je sve u redu, a onda se rodilo bez ruku, sa umanjenim bubregom i dva i po kilograma. Zbog toga se sada sudimo sa tom privatnom klinikom... Morali smo i da donesemo tu tešku odluku... - drhtavim glasom, zastajkući zbog suza koje naviru i knedle u grlu pri pomenu na najbolniju temu, Milivoje zastajkuje.

Posle nekoliko sekundi skuplja hrabrosti i snage da nastavi.

- Morao sam da potpišem da se odričem bebe i više nemam pravo da ga vidim ikada više - plačući kaže naš sagovornik.

Želja da sagradi novu kuću

Ovaj samohrani otac je, u želji da svojoj deci obezbedi normalne uslove za život, baš kao što imaju njihovi vršnjaci, započeo izgradnju nove kuće, i to pre nekoliko godina, ali već neko vreme cupka u mestu jer nema novca za građevinski materijal.

Milivoje zbog zemlje koju ima, ne prima socijalnu pomoć, a mogao je da radi kad deca odu u vrtić.

- Sada vrtić ne radi i nemam kome da ih ostavim. Nije problem hrana, imamo kokoške i povrće u bašti. Samo bih voleo da završim tu kuću, da se uselimo, da deci mogu da priuštim normalne uslove za život - priča Lazarević.

Majka ih je, otkako ih je napustila, videla samo jednom, kako kaže naš sagovornik. Milivoje možda svojoj deci neće moći da obezbedi više igračaka, letovanja i zimovanja svake godine, svaki slatkiš koji požele... Ali će Anđela i Aleksandar na njegovu bezuslovu ljubav uvek moći da računaju.

Milivoje nijednom tokom našeg razgovora ništa nije tražio. Voleo bi samo da konačno sakupi potreban građevinski materijal za novu kuću koju priželjkuje da ima. I to je sve.

Video: Saša Damnjanović je samohrani otac petoro dece: Već punih 7 godina brine sam o četiri sina i ćerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušica

    31. decembar 2020 | 21:21

    A mi dajemo po par miliona pomoci drugim drzavama a evo slike u kakvim uslovima nasa deca zive. Sramota me je gde zivim !

  • Dragan

    31. decembar 2020 | 21:04

    Nema pravo na socijalnu pomoc, samohrani otac???? Srbijo moja knedla mi stoji u grlu. Kakvi to idioti , bezdusnici haraju zemljom u kojoj sam rodjen. Drazi mi je on jedan tako jadan nego milion Sirijaca. Boze pravde spasi srpski rod. Volite se ljudi rece patrjarh Pavle. Pozdrav svim ljudima dobre volje i svim dobrim gradjanima Srbije i saucesce i podrska dobrim Hrvatima u ovim teskim vremenima. Drzimo se zajedno pojesce nas CUDOVISTE.

  • goran

    31. decembar 2020 | 21:01

    dali mogu dobiti kontakt sa ovom porodicom hteo bih da im pomognem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA