≫ 

"Zabrana okupljanja 5 lica je na snazi, svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj"

Vlada Srbije ranije danas potvrdila je na sednici mere Kriznog štaba, a koje se odnose na proslavu Nove godine. Ugostiteljski objekti će, prema toj odluci, 31. decembra i 1. januara raditi do 18 časova, a prodavnice do 20 časova

  • 22
BEOGRAD puni KAFICI MERE lepo suncano vreme prognoza

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Zabrana okupljanja 5 lica je na snazi i svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj, rekao je član Kriznog Štaba, epidemiolog dr Predrag Kon.

Govoreći o tome zašto je doneta odluka da kafići i restorani ipak budu otvoreni za novogodišnje praznike, preko dana, rekao je da bi moralo da se da tumačenje toga zašto bi i koji to poseban razlog da bude sve zatvoreno, koji je epidemiološki razlog.

- Ja ga nemam jer mera već postoji. Zabranjeno je okupljanje više od 5 ljudi i svako ko ovo bude radio za Novu godinu, pravi prekršaj - rekao je on na konferenciji za medije.

Još jednom je spomenuo policijski čas.

- Mi smo tražili ograničenje kretanja od 18 međutim, saslušali smo sve argumente, svi smo na istom zadatku, ne postoji osoba sa kojom ne želim da razgovaram. Otvoren sam za svaki razgovor. Naglašavam da je pred nama 2021. godina, ta će sasvim sigurno biti bolja, optimizam nije izmišljen, vakcina je tu, ali osećamo već da smo blizu, da imamo oružje kojim možemo da se usprotstvavimo - naglasio je dr Kon.

Podsetimo, Vlada Srbije ranije danas potvrdila je na sednici mere Kriznog štaba, a koje se odnose na proslavu Nove godine.

Ugostiteljski objekti će, prema toj odluci, 31. decembra i 1. januara raditi do 18 časova, a prodavnice do 20 časova.

Rad do 20 sati samo je produžena mera koju je Krizni štab već ranije doneo, a ona će na snazi biti do 11. januara.

Video: Epidemiolozi mole da se ne organizuju dočeci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    29. decembar 2020 | 16:58

    Ponasate se sa ovim narodom kao sa stokom. S kojim pravom nam vi odredjujete sta cemo mi da radimo, gde cemo da se krecemo, i koliko ce nas biti u poseti prijatelju ili rodbini, da li cemo da se rukujemo, da li cemo da se ljubimo i da li cemo koristiti masku ili ne? Sa kojim pravom? Ja sam gospodar svoga zivota, a ne vi moga. Uredjivacu svoj privatni zivot svoj onako kako ja zelim, a ne vi da mi odredjujete. jos malo pa cete nam se zavuci i ispod kreveta i u krevet da vidite da li vodimo zabranjenu daleko bilo od vase strane ljubav sa nasim partnerom. Korona? Pa sta ako je korona? Ni vi ne znate kakav je to virus i kako nastaje. Prvo ste rekli da taj virus napada stare, da ste ih sve pozatvarali, a posle ste rekli sve nas. Imali smo davnih godina i variolu vera pa niko nije nosio te vase maske, i.niko nije pricao svakodnevno po svim stanicama koliko ima mrtvih i da li.ima groblja da se sahrane. Ostavite nas na miru vec jednom!

  • Role

    29. decembar 2020 | 16:25

    Cek nece da moze ni matine? Rucak sa porodicom? 7 nas je u kuci... Moracu babu i dedu izgleda na ulicu... Sramni ste...

  • mi

    29. decembar 2020 | 16:50

    A kopaonik zlatibor skijalista odmaraliata banje to nista to je ok jel tamo moze ni ne pominjete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA