≫ 

Žalosne slike dok prete poplave: Jezero Potpeć ne vidi se od smeća, u vodi pluta sva naša sramota

Meštani strahuju da će im voda ući u domove

  • 29
Priboj, poplava, smeće Foto: Priboj 033

Reka Lim jutros je prešla kotu vanredne odbrane od poplava, što je rezultiralo poplavom u Prijepolju, ali i nanošenjem velike količine smeća u Priboju.

Na jezeru Potpeć trenutno se od količine otpadaka ne vidi voda.

 

"Trenutne sa Lima, na jezeru Potpeć, kod Ribarskog naselja, uzdanice turizma u Priboju. Možda je ovo najavljena sajla mogla da zaustavi?", navodi "Priboj 033", uz priložene fotografije jezera.

Situacija je kritična i u prijepoljskom naselju Zalug, gde se sinoć izlio Lim, a meštani strahuju od još većeg izlivanja i ulaska vode u njihove domove.

⚠️Prijepoljsko mesto Zalug... Reka Lim sinoć se izlila u Zalugu, gde su meštani celu noć bili u strahu od još većeg izlivanja.Posted by TV 5 Užice on Четвртак, 31. децембар 2020.

Iako vodostaj trenutno stagnira, i dalje vreba opasnost od dodatnog izlivanja Lima.

"Na Limu, kod hidrološke stanice Prijepolje, u naredna 24 časa vodostaji će biti u stagnaciji i manjem kolebanju i kretaće se iznad granice vanredne odbrane od poplava", navedeno je u najnovijem hidrološkom upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Podsećamo, jutros su osim naselja Zalug u Prijepolju,  poplavljeni i stadion u Brodarevu, u mestu Jalija, deo Ivanja i Kamenogorskog naselja, deo Šarampova i naselje Zalug, a pripadnici vatrogasko-spasilačkih brigada u stalnoj su pirpravnosti i reaguju tamo gde je to potrebno.

Video: Poplava u Prijepolju: Lim se izlio po naseljima i poljoprivrednim gazdinstvima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dasa

    31. decembar 2020 | 14:00

    Poznato je da imamo resorno ministarstvo za ekologiju i zastitu zivotne sredine i nama nije jasno sta oni rade ako su ovako nesto dozvolili...?! Krajnje je vreme,posto smo mi ocito nepopravljivi,da se uvedu stroze kaznene mere...i sacuva ono sto se sacuvati mora!!!

  • Trig

    31. decembar 2020 | 13:45

    Ovo je stvarno sramota.Kada cemo nauciti.....?

  • Ex

    31. decembar 2020 | 13:55

    Pribojčani da zavrnu rukave a ne da se hvale smećem i čekaju turiste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA