Stižu lepe vesti iz svih gradova Srbije: Rode u prvim satima 2021. stigle u Vranje, Zrenjanin, Niš

Sve mame se dobro osećaju, a njihove bebe dobiće poklone od grada

  • 4
BEBA BEBE DECAK I DEVOJCICA BLIZANCI Foto: Shutterstock/Ilustracija

Strahinja Kovač prva je novosadska beba rođena u Novoj godini, u 2 sata i 29 minuta. Kako je rečeno tokom posete gradonačelnika Miloša Vučevića porodilištu Betanija, Strahinja je težak četiri kilograma, a dugačak 52 centimetra.

- Godina nam po običaju počinje na najlepšem mestu u gradu. Iako nismo u mogućnosti da posetimo majku i bebu, zaposleni u porodilištu preneće im naše pozdrave i čestitke. Još šest beba je rođeno od ponoći do sada, tako da delimo radost i sa njihovim porodicama i želimo im mnogo zdravlja i uspeha - rekao je gradonačelnik Vučević.

Grad Novi Sad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200.000 dinara, a za svu decu, sa

teritorije Grada, koja se rode 1. januara, po 50.000 dinara. Bebe koje se rode 1. februara na Dan grada, na pokolon će dobiti po 200.000 dinara.

U 00.01 stigla prva beba u Vranju, za njom još dve

Samo minut posle ponoći, u Vranju je rođena prva beba u 2021. godini.

Na svet je prelepog dečaka teškog 3.350 grama, dugačkog 52 santimetra donela Tamara Cvetković iz Vranja. Mladoj mami je ovo prva beba, piše Jugmedia.

Posle porođaja i majka i dete se osećaju dobro, a zaposleni u vranjskom porodilištu imali su još jedan porođaj u novogodišnjoj noći.

Kako pišu Južne vesti, posle ovog dečaka, rođene su još dve bebe.

- Drugi dečak se rodio 20 minuta posle pomoći, a u 7.40 jutros devojčica. Prve dve koje su se porodile su Vranjanke, treća žena je iz sela Bukarevac iz Preševa - kažu u vranjskom porodilištu.

Lenka rođena u Leskovcu sat posle ponoći

Rode su stigle u novogodišnjoj noći i u leskovačko porodilište. Sat posle ponoći rođena je malena Lenka, teška 2.950 grama i dugačka 49 centimetara.

Prvo je dete Nine i Dragoljuba iz Leskovca, koji nisu krili uzbuđenje, piše Jugmedia.

- Porođaj je protekao u najboljem redu, a trenutni osećaj ne može opisati rečima - kazao je tata Dragoljub.

Mami Nini je čestitala dr Aleksandra Milovanović, član Gradskog veća, i uručila joj vaučer na 20.000 dinara, koji će primiti još devet rođenih beba u ovom porodilištu.

U novogodišnjoj noći rođene su i dve bebe u niškom porodilištu, a danas posle 11 časova na svet je došla devojčica iz Crvene reke.

Za sada, na jugu Srbije bebe nisu rođene samo u porodilištima u Prokuplju i Pirotu gde se još čeka na prve nove stanovnike u 2021. godini.

Dečak rođen u Zrenjaninu

Prva beba rođena u Zrenjaninu u 2021. godini je dečak rođen u 11:47 časova.

Težak je 3.980 grama, a dugačak 54 centimetara, piše Ilovezrenjanin.com.

Ove godine, zbog specifične situacije poklone Grada Zrenjanina su srećnim porodiljama uručili su direktor bolnice Igor Kitaresku i glavna medicinska sestra Andrijana Santovac. Lepa vest je i da je umesto dosadašnjih 40 paketa ove godine podeljeno je 99.

Stigla beba i u Čačku

U čačanskoj bolnici prva beba rođena u novoj godini došla je na svet danas u prepodnevnim časovima. Rođen je zdrav dečak koji je treće dete u porodici Gajović iz Čačka.

Podsetimo, sekund iza ponoći prve bebe rođene su i u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", i u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj. 

Video: Beograd snimljen dronom u novogodišnjoj noći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neven

    1. januar 2021 | 11:46

    Neka su živi i zdravi! Puno pozdrava iz Herceg novog ,braćo!

  • NS -1

    1. januar 2021 | 11:44

    Kad odrastu naći će svoje mesto na zapadu i pristojan život.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA