Stigao je konačno i taj dan: Sakupljen novac za lečenje malog Olivera, dečaka zvezdanih očiju

Posle Anike, Sofije, Minje i Lane, i maleni Oli će moći da ode na najvažnije putovanje, po lek koji se uzima jednom u životu

  • 28
Oliver Pal Gajodi, Foto: Facebook/Oliver SMA baby, Pixabay

Konačno je stigao i taj dan. Maleni Oliver Pal Gajodi (1), koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije tip 1, uspeo je u svojoj najvažnijoj životnoj bitki - prikupljen je novac za lek koji se uzima jednom u životu i lečenje posle nekoliko meseci duge borbe.

- Po našem proračunu, skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od skupljenog novca koji je potreban za Zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebni nakon genetske terapije - naveli su Olijevi roditelji na Fejsbuku.

Dragi pomagaci! Stigao je i ovaj dan! Po nasen proracunu skupili smo iznos za Zolgensmu, ali tek u ponedeljak cemo...Posted by Olivér - SMA baby on Субота, 02. јануар 2021.

Kako su dodali, o svemu će javnosti obavestiti detaljnije u ponedeljak.

Podsetimo, ovaj dečak zvezdanih očiju hrani se preko PEG sonde i kada je kilaža u pitanju sporije napreduje, trenutno ima oko šest i po kilograma. Zbog sekreta koji ima u plućima, dobija terapiju da ne bi došlo do upale.

Kako je ranije ispričala Oliverova mama, odavno su stupili u kontakt sa bolnicom u Budimpešti u kojoj će se Oliver lečiti. Ona napominje da će tri meseca posle primanja leka provesti u Mađarskoj, na terapiji i kontrolama.

Posle Sofije, Lane, Anike, Minje, četiri devojčice za koje je prikupljen novac za isti, spasonosni lek, ujedinili smo se još jednom, da pomognemo malom Oliju da stane na noge i da se njegov korak daleko čuje.

Video: Oliver Pal Gajodi čeka svog Deda Mraza u bolnici, umesto kapice na glavi je braunila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo mi!

    2. januar 2021 | 16:32

    Bravo Srbijo,srecno ti bilo Oli,okice nase lepe!

  • Sanja

    2. januar 2021 | 16:43

    O hvala humani svete spasicemo jos jedno dete! Ziveo srpski narod!

  • Mama

    2. januar 2021 | 17:01

    Hvala ti Bože, Hvala ti narode, Hvala vam dobri ljudi ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA