≫ 

Britanski jutjuberi prolazili kroz Srbiju, pa rekli da je "ruglo Evrope": Ubrzo su se pokajali!

Vil i Sid krenuli su na putovanje do Bugarske, a usput su posetili i Srbiju koju su iskritikovali u svom maniru

  • 93
Britanci, jutjuberi, Beograd, Srbija Printskrin: Youtube/Car Trouble

Jutjuberi iz Engleske, Sid i Vil, koji putuju od Velike Britanije do Bugarske u jednom od svojih izazova, prošli su pre nekoliko dana i kroz Srbiju za koju baš i nisu imali lepe reči.

Njih dvojica kritički su bili nastrojeni i kada su obilazili i druge gradove i države kroz koje su prolazili, pa čak i prema samoj Britaniji. Korisnicima Jutjuba iz Srbije zasmetao je opis Beograda i generalno naše zemlje od strane Britanaca, a njihove ružne reči preneli su i srpski mediji.

Posle negativnih reakcija Srba, Sid i Vil objavili su novi snimak u kojem se na početku izvinjavaju i objašnjavaju da je reč o humoru i šali.

Želimo da započnemo video izvinjenjem. Prethodno je objavljen i naneo je uvrede narodu iz Srbije. Naši komentari nisu imali za cilj da uvrede nikoga, s obzirom na to da kontekst serije prati dva idiota koji putuju kroz Evropu i propuštaju dobre delove - navodi se na samom početku videa.

Kako dalje navode, namera je bila da se onda vrate na mesta koja su posetili i da pokažu da greše pokazujući sve dobre delove koje su propustili. 

- Sve je bezazleni humor. Nema propagande niti mržnje kako su naveli srpski mediji. Oženjen sam ženom iz istočne Evrope. Zbog ovoga se izvinjavamo i ponovo smo montirali video, uklanjajući negativne reference na Srbiju - naveo je jedan od njih dvojice.

Ružni grafiti, loša rakija...

Inače, Sid i Vil su po ulasku u glavni grad Srbije rekli kako je lep, te i da poseduje veliki broj lepo uređenih zgrada i dekoracija. Već po samom dolasku u deo Beograda, odakle su planirali da nastave završni put ka Sofiji, imali su primedbe na veliki broj ružnih grafita koji su se nalazili na fasadama i garažnim vratima dela grada u kome su odseli.

Takođe, u nekom od gradskih ugostiteljskih objekata, ponudili su ih rakijom, za koju je Sid rekao da je bila bezukusna i da je više podsećala na špiritus, te i na konobare u jednoj od kafana koji ih je prvo pitao da li žele da popiju još nešto, nakon čega im je ponudio usluge "dama noći". Kada je video da njih dvojica nisu zainteresovani, dao im je po jedno piće na račun kuće. Kako je Vil rekao u snimku, to ih je baš šokiralo.

Njihove zamerke tu nisu stale, već su se nastavile u pravcu ponašanja ljudi u saobraćaju, pošto se Sid požalio kako su mu trubili prilikom izlaska iz garaže, dok mu je Vil objasnio kako je tom prilikom zakrčio čitavu ulicu.

Nastavak negativnih komentara usledio je po izlasku na auto put ka Nišu, gde su situaciju koja je vladala pored puta, odnosno, maglu koja se spustila, opisali da izgleda kao da je pala nuklearna bomba, a karakteristični britanski humor nije izostao ni kada su videli pešaka koji je vukao kofer kraj puta, kao ni nekadašnji ponos naše auto industrije, Jugo, za koga su rekli da je možda jedini auto koji je gori od onoga sa kojim su se oni uputili ka Bugarskoj.

Ipak, u jednom delu izlaganja, Vil je uputio izvinjenje svim Srbima i Beogađanima, kojima je rekao: "Izvinite, ali ovo nije za mene", posle čega su se on i Sid složili da jedva čekaju da stignu u Bugarsku, za koju su čuli da je zemlja trećeg sveta, ali da su se uželeli civilizacije, te da veruju da ne može da bude gore od onoga što ih je pratilo tokom vožnje po autoputu kroz Srbiju.

Svi uvredljivi delovi obrisani su iz originalnog videa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    3. januar 2021 | 14:20

    Verovatno cu i jabiti proglasen srbomrscom. Aljkav narod, otvoreni kontajneri za djubre, odpad na sve strane , kako na Avali tako i na Kosmaju, djubreta i plasticnih kesa pobacanih pored puta, hiljade kuca bez fasade i tako dalje. Nije bitno sta Englezi kazu, oni me i ne interesuju. Vazno je sta moje oci vide a To je to.

  • Srbin

    3. januar 2021 | 18:13

    Zivim u Velikoj Britaniji i mogu da kazem, da su ovde gradovi ruglo, ne samo evrope vec dobrog dela sveta nista lepo osim samog centra Londona. O njihovom gostoprimstvu da nepricam. Sto se tice pica, piju kao stoka sve sto dohvate, restorani, hrana blagi uzas osim ako ti restorani nisu u vlasnistvu stranaca ali zato kad odu vani onda su veliki degustatori i svemu nadju manu a ovde nemozes da pojedes nesto normalno.

  • Agresori

    3. januar 2021 | 14:28

    Ako je Srbija za njih "ruglo Evrope", zasluga za to dobrim delom pripada Britancima. Vec vise od 200 godina, svako zlo koje je zadesilo Srbiju poteklo je iz njihove " kuhinje"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA