≫ 

Dragan je preživeo Košare, a poginuo dok je pomagao drugom u nevolji: Naslikan mu je mural u Vrbasu

Grubić je poginuo 2004. godine, kada ga je udarilo vozilo dok je pomagao vozaču koji je sleteo sa puta

  • 7
Dragan Grubac Foto: Privatna arhiva

Heroj Košara Dragan Grubić dobio je mural u Vrbasu. Osim njegovog portreta, imena i godine rođenja i smrti, na muralu je ispisano i: "Ajde, braćo, juriš sokolovi".

Dragan Grubić bio je pripadnik 53. graničnog bataljona i deo grupe "Gromovi", koju je oformio vodnik Aleksandar Šarančić.

On je poginuo 24. marta 2004. godine, vrćajući se iz Kruševca, gde je položio venac na spomenik palim borcima tokom NATO agresije. Kod Paraćina je ispred njega automobil sleteo sa puta i udario u bankinu. Dragan je istrčao kako bi pomogao vozaču, ali ga je, nažalost, udarilo drugo vozilo.

ХЕРОЈ Кошара Драган Грубић добио мурал у Врбасу.Драган Грубић био је припадник 53. граничног батаљона и део групе...Posted by Хероји Кошара on Недеља, 03. јануар 2021.

Novim muralom Grubićevi sugrađani prisetili su se njegovih herojskih dela.

- Na Veliki petak, 9. aprila 1999. godine, kod zasednog mesta C3/6, predosećajući da nešto nije u redu, umesto mlađe vojske otišao je sa saborcima po vodu, gde su opazili šiptara sa motorolom. Vratili su se po pomoć i vodnika Vasojevića, nakon čega je usledila borba, gde su šiptari poraženi - navedeno je na Fejsbuk stranici "Heroji Košara".

Mnogi i danas smatraju da je ovo bio jedan od odlučujućih momenata u odbrani granice, jer da su pripadnici albanske vojske tada otišli iza leđa našoj vojsci, ona bi bila u veoma nepovoljnom položaju.

Video: Ovaj video je u čast mog oca heroja: 22 godine od pogibije Dalibora Dimova na Košarama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    4. januar 2021 | 08:33

    Da vecna mu slava, setimo se samo kada im se opet nesto desi, a znate li kako oni zive, ne znate, ne zna ni drzava ni ministri koji vode taj resor, ne zna ni predsednik drzave koji je tada 99.bio ministar informisanja, nista niste pisali o njima tada, sramota Srbio, sve si svoje heroje zaboravila, murele crtaju umetnici bez ikakvog znanja opštine, sami snose troškove za materijal, samo ih koristite u svrhe politike.

  • Junace hvala

    4. januar 2021 | 08:10

    Vecna ti slava dobri covece

  • Delija

    4. januar 2021 | 07:38

    Svaka cast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA