• 0

Korona virus u zatvorima: Kovidom zaražen 1 odsto od 10.513 osuđenika i pritvorenika

, Telegraf

Većina njih ima blage simptome

  • 0
Zatvor koronavirus

Foto: Pixabay

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija obezbedila je 5.000 vakcina protiv sezonskog gripa za zaposlene i osuđena lica u svim kazneno-popravnim ustanovama kao dodatnu meru prevencije dok traje pandemija korona virusa.

Distribucija vakcina je u toku, a sama vakcinacija će se obaviti uz poštovanje svih mera prevencije na sprečavanju širenja virusa korona.

Iako u Srbiji još nije laboratorijski potvrđeno prisustvo gripa, Uprava je obezbedila vakcine kako bi se na vreme sprečila pojava bolesti i zdravstvenih komplikacija koje može da izazove.

Budući da nije bilo slučajeva infekcije virusom korona kod osuđenika od aprila do novembra Uprava je, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji, obezbedila je 12.000 antigenskih testova kako bi odgovorila na najveći izazov, a to je svakodnevni prijem novih lica koji mogu da unesu infekciju.

U ovom trenutku je virus korona potvrđen kod jednog procenta lica lišenih slobode kojih trenutno ima 10.513 i većina njih ima blage simptome, a zdravstveno stanje im se 24 sata dnevno prati.

Dnevno se u zavodima testira i do 400 lica i u proteklih 10 dana nije bilo novih slučajeva infekcije kod osuđenika i pritvorenika.

Video: Tango nakon naporne smene u Vatrenom oku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA