≫ 

Na Torlak stiglo još 19.500 vakcina

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je planirano da se do kraja nedelje vakciniše oko 11.000 ljudi

  • 65
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Na Institut Torlak u Beogradu upravo je stiglo 19.500 Fajzer vakcina protiv virusa korona, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa članovima Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju protiv korona virusa.

Na sastanku je analiziran detaljan plan vakcinacije, prema prioritetima, za ovu nedelju.

Kako je predviđeno planom, prema prioritetima vakcinacije, ove nedelje će biti vakcinisani zdravstveni radnici i korisnici odnosno zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, pre svega u gerontološkim centrima, kažu u Ministarstvu zdravlja Srbije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je planirano da se do kraja nedelje vakciniše oko 11.000 ljudi, prenosi Tanjug. Prema njegovim rečima, danas ni u Srbiju trebalo da stigne još 19.500 vakcina Fajzer - Biontek. 

Sputnjik V od sutra u upotrebi

Ðerlek kaže da će tokom ove nedelje biti utrošeno i 2.400 doza ruske vakcine "Sputnjik V", a da će najverovatnije jedan deo te vakcine već sutra biti stavljen u upotrebu.

U prvoj fazi u planu je da se vakciniše oko 720.000 ljudi. Osim zdravstvenih radnika tu su i korisnici gerontoloških centara i ustanove socijalne zaštite, zatim stariji od 75 godina, građani od 64 do 74 godine koji imaju udružene bolesti - pojasnio je Ðerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

Video: Đerlek: Srbija jedina u Evropi sa dve vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brundo

    4. januar 2021 | 17:43

    Da je Srbija vlasnik Torlaka sad bi sa Rusima mogli da pravimo Sputnik V.Izvozili bi vakcinu u Afriku, Aziju i Juznu Ameriku gde je ruska vakcina najpopularnija.Ali dzaba, Torlak nije drzavna kompanija od 2013. kad je Novartis postao vlasnik.

  • Auuuu

    4. januar 2021 | 18:59

    Samo se vi spricajte,evo ovde u Austriji otkazali i masovno testiranje a tek vakcinu nece niko samo ovi koji su primorani.

  • Gm

    4. januar 2021 | 17:21

    Samo ko ce da ih primi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA