Od korone preminuo još jedan medicinski radnik: Marko (41) bio na prvoj liniji u KBC Bežanijska kosa

- Bio je izuzetan čovek, svetao primer kolegijalnosti i prijateljstva - bolne su rečima kojima su se kolege oprostile od njega

  • 9
Marko Bjelica, medicinski tehničar, KBC Bežanijska kosa Foto: Facebook

Medicinski tehničar, Marko Bjelica (41), koji je radio u crvenoj zoni KBC "Bežanijska kosa" i lečio obolele od korona virusa, preminuo je nakon višednevne borbe sa kovidom, piše Blic.

Bjelica je lečio zaražene tokom protekle godine i bio je jedan od heroja u ovoj bolnici, ali na kraju se i sam zarazio.

- On je bio i radnik, ali i čovek za primer. Uložio je ogroman napor u lečenje obolelih, ali i u pomaganju svim kolegama koji su radili sa njim. Nažalost, nije izdržao, lečio se dugo i na intenzivnoj nezi i nije se izborio - rekao je njegov kolega, doktor iz crvene zone, Slobodan Klašnja.

Jednog dana, kad sve ovo prođe, najviša odlikovanja da se dodele onima koji čuvaju svet, istinskim herojima našeg doba -...Posted by Snezana Ilic on Недеља, 03. јануар 2021.

Kako doktor navodi, Marka su svi voleli "200 posto", nikome se nikada nije zamerio i siguran je da za njega svi imaju samo reči hvale.

- Ne govorim ovo što je on bio ujedno i moj prijatelj i što je preminuo, ali stvarno je bio izuzetan čovek. Svi mnogo žalimo za njim - rekao je doktor Klašnja.

Njegove kolege iz bolnice objavile su umrlicu sa propratnim tekstom u čast heroja Marka Bjelice.

- Bila je privilegija poznavati te i raditi sa tobom. Bio si svetao primer kolegijalnosti i prijateljstva. Tvoja požrtvovanost, humanost i posvećenost struci i pacijentima zauvek će nam davati snagu da istrajemo na svom putu - navedeno je u umrlici gde je potpisan kompletan kolektiv bolnice.

Kako je još napisano u pozdravu Marku Bjelici, u njegov večni spomen u KBC "Bežanijska kosa" biće osnovan fond za edukaciju medicinskih sestara i tehničara.

Video: Najmučniji snimci od januara do 31. decembra: Ovako je izgledala 2020. godina u 5 minuta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    5. januar 2021 | 14:13

    Neka ti je laka zemlja, tvojoj porodici Bog neka podari snage da podnesu ovu bol.. A tebi i svima preminulima od ovog zla neka Bog podari raj na nebu. Pozdravi moga dedu i on je otisao zbog ovog virusa. Budite sa Andjelima 💔

  • 5544

    5. januar 2021 | 17:14

    Boze podari im carstvo nebesko🙏,na zemlji je postalo ocajno...😞😞

  • Bane

    5. januar 2021 | 22:38

    Mare prijatelju moj i meni si mnogo pomogao. Necu te nikada zaboraviti !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA