≫ 

"Nešo, izvini što mi nismo pomogli": Dr Danica Grujičić se oprostila od pokojnog anesteziologa

Dr Maksimović (37) bio je zaposlen u Kliničkom centru Srbije (KCS), ali je radio i KBC Dragiša Mišović, gde je bio na ispomoći kao anesteziolog

  • 6
Dr Nenad Maksimović , Dr Danica Grujičić Foto: Medija centar Beograd, Facebook/Nenad Maksimovic

Naša poznata doktorka Danica Grujičić oprostila se od prerano preminulog anesteziologa iz KBC "Dragiša Mišović" dr Nenada Maksimovića, koji je juče preminuo od virusa korona.

- Velika tragedija, nažalost bitku sa koronom u 37 godini života izgubio je naš sjajni mladi anesteziolog i veliki čovek Neša Maksimović. Sve vreme si bio na prvoj liniji i spasio si stotine života. Nešo, izvini što mi nismo pomogli tebi - napisala je dr Danica Grujičić na Tviteru, u potresnom oproštaju od mladog lekara koji je izgubio životnu bitku protiv korone.

Mladi anesteziolog, dr Nenad Maksimović (37) bio je, kako su navele njegove kolege, mlad i požrtvovan, a pre svega dobar čovek.

Dr Maksimović bio je zaposlen u Kliničkom centru Srbije (KCS), ali je radio i KBC Dragiša Mišović, gde je bio na ispomoći kao anesteziolog zbog epidemije korona virusa, a davao se herojski svakom pacijentu i brinuo za baš svakog svog kolegu.

 

- Bože, pomozi našim bolesnim kolegama u kritičnom stanju! Budi milosrdan kao što su oni njihovim delima bili prema pacijentima, spasi ih! Pomolimo se svi! Amin - jedan je od poslednjih statusa koje je mladi lekar objavio na svom Fejsbuk profilu.

U jednom od statusa na Fejsbuku, koji prenosimo u celosti, dr Nenad opisao je svoje emocije kada je leto bilo na izmaku, a epidemija nije posustajala već peti mesec.

- U predhodna četiri meseca tokom pandemije dobiješ jedva tričavih pet radnih dana korišćenja nagomilanog starog odmora između boravka u kovid bolnici i matičnoj kući gde inače radiš. Tako je: uzmi ili ostavi, pa se još i zahvali... Gotovo svaki kraj sedmice, negde na sredini nedelje, a to je obično četvrtak, zazvoni telefon i nežan glas krene: "Dobar dan doktore, ovde poslovni sekretar. Samo da Vas obavestim: od ponedeljka ste u kovid bolnici toj i toj. Prijatno".

Nasmejem se i kažem: "Ova tri preostala dana odmora pretvoriću u 13 nezaboravnih dana sreće... I tako u krug! U inat čitavom univerzumu... Pomislim na ponovni skafander, vrelinu, znoj i smrt. Zasićeni su receptori bola, limbički sistem se "gasi", previše tužnih sudbina, previše davanja i razmišljanja... Kažu da more leči sve! Sve boli i gorčine.

"Nenade, nećeš umreti ako ne odeš na more... a i ovako i da hoćeš, šta sa 5 dana, gde?". Tešeći sebe, oblačim se i žurno izlazim iz stana. Zovem taksi. Dobro poznat ton znam napamet: "Molim vas, sačekajte. Očekivano vreme do javljanja operatera je dva minuta". I onda: "Žao mi je, nemamo slobodnih vozila do Infektivne klinike".

Video: Pružaju pažnju i ljubav pacijentima na samrti, a sami ne smeju da se vrate porodicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    6. januar 2021 | 10:05

    Doktorka za njega je kasno . Ali možete da pomognete kolegenicama i kolegama tako što ćete da date nedvosmislenu podršku vakcinaciji, umesto što ubunjujete ovaj narod sa dr Nestorovicem. Vakcina je jedini i najbrži način da se rastereti zdravstveni sistem i pacijenti bolesni od različitih bolesti mogu da se kvalitetno leče, a zdravstveni radnici uhvaćeni u klopku sopstvene dužnosti, morala i korone izbave. Jednostavno je - treba ići pravo, a ne mutiti.

  • MT

    6. januar 2021 | 10:54

    Tuga do neba. Nadji put do nekog boljeg života. 🙏

  • Nena

    6. januar 2021 | 10:05

    Putuj sa Andjelima ❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA