≫ 

70 smrtovnica lekarima za 10 meseci epidemije: Samo u poslednja 24 sata preminula su 3 doktora

Od posledica infekcije korona virusom juče je preminuo i dr Jugoslav Grubor, specijalista ginekologije i akušerstva iz Loznice

  • 10
Korona Virus Bosna Bolnica Foto: Tanjug/AP/Kemal Softić

Ukupno troje lekara u Srbiji preminulo je za jedan dan od posledica infekcije korona virusom.

Kako objavljuje Sindikat lekara i farmaceuta Srbije bitku sa kovidom 19 su izgubili dr Sonja Rakočević, pedijatar u KBC Priština sa sedištem u Gračanici i Dr Zvezdana Starčević, pedijatar iz KCV u Novom Sadu. Neka im je večna slava

- Dr Zvezdana Starčević je neonatalni hirurg. Strasno mi je da kažem da je bila. Tuga je prevelika, za svima. Neka joj je laka zemlja - napisala je jedna korisnica fejsbuka komentar na objavu Sindikata.

Od posledica infekcije korona virusom juče je preminuo i dr Jugoslav Grubor, specijalista ginekologije i akušerstva iz Loznice.

Pre nekoliko dana javnost je potresla vest da smo u roku od dva dana ostali i bez anesteziologa Nenada Maksimovića (37) iz KBC "Dragiša Mišović" i medicinskog tehničara Marka Bjelice (41) iz KBC "Bežanijska kosa".

Prema dostupnim podacima Sindikata lekara i farmaceuta do sada je od posledica korone u Srbiji preminulo 70 zdravstvenih radnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    7. januar 2021 | 23:25

    Sindikat lekara i farmaceuta a ne Ministarstvo zdravlja objavljuje broj i imena preminulih lekara i farmaceuta. U borbi protiv ove pandemije ucestviuju i drugi zaposleni u zdravstvu, narocito medicinske sestre i tehnicari. Sindikati ( ali i MZ) njihove zrtve ne objavljuju. Imaju li medicinske sestre svoje sindikate? Zbog cega imena ne objavljuje Ministarstvo zdravlja, postujuci njihovu pozrtvovanost?

  • Nbgd

    7. januar 2021 | 23:40

    Preminulo je 70 lekara. Za medicinske sestre, rtg tehničare, laborante... još uvek nemamo tačan broj.

  • Bp

    7. januar 2021 | 23:20

    Doktor iz Loznice je imao karcinom i duže vreme nije radio. Doktoru anesteziologu pre par dana što je umro je pukla aneurizma u glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA